"Mijn dagen zijn te kort op dit moment", knipoogt Elke Hoste (50). Naast haar lessen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en werk voor haar eigen bedrijf Stiletto, trekt ze 's avonds de keuken in voor h...

"Mijn dagen zijn te kort op dit moment", knipoogt Elke Hoste (50). Naast haar lessen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en werk voor haar eigen bedrijf Stiletto, trekt ze 's avonds de keuken in voor haar uit de hand gelopen coronahobby. "Tijdens de eerste lockdown ben ik gaan experimenteren met kefirkorrels die ik van vrienden had gekregen, tot de keuken en eetkamer vol stonden en ik een dubbel gefermenteerd alcoholvrij en 100% natuurlijk drankje had." Hoste voegt tijdens de eerste fermentatie water toe aan de kefirkorrels, samen met wat suiker, citroen en gedroogde vijgen. Vervolgens brengt ze het drankje op smaak met verschillende vruchten en kruiden, afhankelijk van het seizoen. Een ideaal alternatief voor cava of prosecco, zegt de maakster, en dankzij de aanwezige probiotica goed tegen een opgeblazen gevoel. "Normaal komen ontwerpers met een idee naar mij en voer ik het uit, maar het is fijn om alles eens zelf te doen. Zolang ik dat prettig vind, ga ik ermee door. Ik heb in mijn enthousiasme al vijfduizend etiketten laten drukken, die moeten sowieso op." (lacht)