Ideeën uit de beautysector op zoek naar een origineel cadeau.

Info : www.jacadi.com en www.kaloo.com

Info : www.vichy.com

Info : www.korres.com

Info : 02 554 09 67.

Info : 02 716 85 16.

Info : www.lancome.com

BABYGEURTJES

Vindt u het maar niets dat mensen van mijlen ver kunnen ruiken dat u net in de luiers hebt gezeten ? Dan zijn babyparfums de ideale oplossing. Zo nam het Franse Jacadi, specialist in kinderartikelen, Berdoues onder de arm, een Franse parfumeur met een honderdjarige traditie. Samen ontwikkelden ze drie producten : een eau de toilette voor meisjes en jongens én een eau de senteur baby (telkens vanaf 24,95 euro) (1). Die laatste is speciaal ontwikkeld voor de allerkleinsten, alcoholvrij en hypoallergeen, om de babyhuid niet te schaden. Frisse noten van munt en mandarijn, gecombineerd met fleurige aroma’s van meiklokjes en witte anjer. De parfums zijn verkrijgbaar in drie feestelijke boxen, samen met een Jacadi knuffel (32,95 euro).

Ook het Franse Kaloo brengt al een vijftal jaar babygeurtjes op de markt. De flesjes met de pluchen kopjes zijn erg kindvriendelijk en komen in negen verschillende versies, met evenveel geurpaletten. Ook deze parfums zijn afzonderlijk (23,50 euro) of in cadeaukoffertjes met een pluchen diertje (31 euro) te koop (2). Zowel Jacadi als Kaloo vindt u in de grote beautywinkels.

GEZONDE LIPPEN

Laboratoires Vichy baseert zich op het wetenschappelijke IPSOS-onderzoek om aan te tonen dat een verzorging van de lippen onontbeerlijk is : “87 % van de vrouwen tussen 20 en 30 jaar heeft last van uitgedroogde en/of gekloven lippen. 53 % heeft overgevoelige lippen.” Daarom ontwikkelde het Franse beautylabel Oligo 25 Lippen een verzorgende gloss die de natuurlijke kleur van de lippen accentueert. De actieve bestanddelen activeren de bloedcirculatie en hydrateren de lippen zodat die voller en gezonder ogen. De gloss bestaat in drie tinten : fizzy rose, tonic orange en radiant red. Een tubetje van 10 ml kost 7,50 euro en is verkrijgbaar in de apotheek (3).

LUI EINDEJAARSSHOPPEN

Thuis- blijven is de enige manier om het zenuwslopende eindejaarsshoppen te vermijden. Nu zowat alles via internet te koop is, wordt het ons trouwens poepsimpel gemaakt. U bestelt de producten vanop uw luie stoel en laat ze bij voorkeur ook nog eens thuis bezorgen. Le Club des Créateurs de Beauté brengt bijvoorbeeld een enorm gamma aan beautyproducten. Het bekendste merk in de catalogus is agnès b. , waarvan het volledige assortiment make-up wordt aangeboden. Van glossy lippenbalsem tot nagellak met metaalglans en van een rode-vlekkencorrector tot een epileerpincet (4). U vindt de catalogus op www.ccb-paris.com en u kan uw bestelling doorbellen of -mailen.

GRIEKSE NATUURPRODUCTEN

Bij ‘natuurlijke verzorgingsproducten’ hoeft u niet meteen aan komkommerschijfjes of modderbaden te denken. De alternatieve schoonheidssector is meer dan dat. Het Griekse bedrijf Korres bijvoorbeeld maakt al tien jaar producten uit natuurlijke ingrediënten. De firma biedt een gamma huid- en haarverzorging aan, enkele zonneproducten en kruidenbereidingen. Op de site vindt u het volledige assortiment, wij stellen u alvast twee nieuwigheden voor. Voor de droge tot normale huid is er het honing vochtbindende gezichtsmasker (40 ml : 21,20 euro) (5) op basis van honingextracten. De waterabsorberende en verzachtende eigenschap van honing zorgt voor een optimaal hydraterend effect. Daarnaast is er de Suiker Kristal Crème (50 ml : 30,10 euro) (6) die naast die hydraterende functie ook een sterk herstellende werking heeft. De producten van Korres zijn te koop in de apotheek.

LIMITED EDITIONS

Met de feestdagen voor de deur verwennen de grote beautylabels ons binnenkort weer met luxe-edities van hun bekendste parfums. Mooi verpakt in een cadeaubox. Jean Paul Gaultier geeft drie van zijn bekendste parfums een nieuwe look. Classique (7), Le Male (8) en Fragile worden in metalen doosjes (vanaf 67 euro) gepresenteerd, elk in een toepasselijke kleur, samen met een body lotion of shower gel. Ook Narciso Rodriguez viert kerst met speciale uitvoeringen van zijn damesparfum. De zwarte flacon werd gehuld in stralende sterren en is samen met een bodymelk verkrijgbaar in een cadeausetje (92 euro) (9). Issey Miyake omhulde de elegante parfumflacon van zijn L’Eau d’Issey met een zilverkleurig laagje en decoraties van kerstbomen en sterren. Bovendien stelden ze drie kerstkoffertjes samen (vanaf 51 euro) (10) met verschillende producten. Al deze feestsets zijn limited editions. Gegadigden reppen zich nu meteen naar de dichtstbijzijnde parfumerie.

LUXESETS

Het Franse label La Mer houdt van luxe. In september (zie Weekend Knack van 14 september) stelden we nog The Essence voor, het versterkende huidserum met een prijskaartje van 2000 euro. Dat het enkel verkrijgbaar was mits een persoonlijke uitnodiging, versterkte de hype alleen maar. Wie toen met lege handen achterbleef, krijgt binnenkort een nieuwe kans, want speciaal voor de feestdagen komen er twee cadeausetjes. Een eerste is in principe geschikter als huwelijks- dan als kerstgeschenk : een duopakket bestaande uit twee potjes Crème de la Mer, een voor hem en een voor haar. Fans van het merk zweren al veertig jaar bij de uitzonderlijke effecten van de crème. Hij dient niet enkel als vochtinbrenger, maar maakt de huid ook glad, soepel en jong en wordt tevens als oogcrème gebruikt. De potjes (60 ml) krijgen een luxueus leren etui en worden samen in een geschenkendoosje verpakt. Richtprijs : 448 euro (11). Maar dat is niet alles. Voor de feestperiode werd het partnerschap met Lambertson Truex opnieuw aangekaart. De luxe-lederontwerpers creëerden een reisset (tas en afneembare portefeuille) in een boterkleurige tint met rode afwerking, die gevuld met reisuitvoeringen van La Mer-producten verkocht wordt (richtprijs 516 euro). U vindt er onder meer een Crème de la Mer, een Moisturizing Lotion en een Eye Balm (12). Beide cadeaupakketten zijn een tijdelijk aanbod.

FEESTMAKE-UP

Lancôme maakt u op voor de feesten. Letterlijk. Vuurrode tinten getemperd door ijskoude zilverblauwe toetsen, koperen en gouden lichteffecten, metaalachtige en parelmoeren textuur voor een satijnen glans. Alles staat in het teken van kerst en de bijhorende feestelijke warmte. Het beautylabel biedt een gamma make-up voor het gelaat, de ogen, de lippen en de nagels. Leuk als geschenk is de Palette Noël All Over, een setje voor ogen, lippen en gelaat, in een zwarte satijnen verpakking (richtprijs : 51,80 euro) (13).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content