Iris Musschoot staat open voor nieuwe producten en voor vreemde invloeden : zij geeft drie van haar beproefde, persoonlijke en makkelijke recepten vrij. Iris had tot drie jaar terug een drukke job in de mediawereld. Om meer tijd vrij te maken voor haar drie kinderen en om een normaal sociaal leven te kunnen leiden, heeft zij het roer radicaal omgegooid. Zij ruilde haar hectische werk in de mediawereld in voor een baan in het hoger onderwijs, waar zij sindsdien lesgeeft in mediagerelateerde vakken. Dat geeft deze bezige bij wat meer tijd om thuis familie en vrienden te verwelkomen. In huize Musschoot kan men altijd, ook op onverwachte momenten, aanschuiven aan tafel. De kleinste heuglijke gebeurtenis is al snel een aanleiding om er een feestje van te maken. In de keuken van haar nieuwe huis staat een tafel voor tien. Daar is plaats genoeg voor plots bezoek.

Iris kookt graag, en liefst begeleid door luide muziek van Doe Maar, Arno of Marina Rossel. Het gebeurt ook dat er met het gezelschap wordt beslist om samen te komen, waarbij iedereen iets meeneemt. Zo leert Iris nieuwe gerechten kennen.

Wanneer je haar vraagt welk type keuken haar voorkeur krijgt, dan moet Iris het antwoord schuldig blijven. Zij heeft een brede smaak en is verlekkerd op verfijnd Italiaans, maar dat vind je bijna nergens. Op restaurant gaan is voor haar een frustrerend gebeuren, omdat er geen gewone middelmaat meer te vinden is. Het eten is slecht en goedkoop of gekunsteld en duur. Iris geeft de voorkeur aan gerechten met eersteklas ingrediënten, die op een eenvoudige manier zijn klaargemaakt. Daarom houdt zij van de recepten van Jamie Oliver. In haar kast pronken heel wat kookboeken. Het zijn vaak gewaardeerde cadeautjes. Zij bladert er graag in. Maar uiteindelijk maakt zij toch iets persoonlijks.

De basis van het tempurarecept komt van oom Walter. Als een bereiding dreigt vast te lopen, is hij de helpdesk. Wanneer oom Walter over de vloer komt, kookt hij spontaan mee. De quiche at Iris op een brunch bij vrienden en inmiddels heeft zij hem zelf al vele keren met succes bereid. De bereiding met de farfalle ontstond spontaan, nadat zij bij Delhaize Légumaise van Frank Fol ontdekte. Iris is namelijk een nieuwsgierige consument, die bijna alle nieuwe producten thuis uitprobeert.

De keuze van de wijn gaat naar een witte bourgogne, Jean de la Vigne, Domaine Cordier 2003. Deze fruitige wijn met mondvullende afdronk is te koop voor 14 euro bij de Wijnmakelaarsunie in Diepenbeek (011 230610).

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content