Exclusieve schoonheidsproducten onderscheiden zich steeds meer van de commerciële merken. Terug naar de essentie, terug naar een zo puur mogelijke vorm. Het synthetische gaat stilaan overboord en maakt plaats voor dure, zuivere ingrediënten. Verpakkingen zijn strak, van recycleerbare, natuurlijke materialen, en flacons lijken op de apothekerflessen uit grootmoeders tijd. Vier adressen in het centrum van Antwerpen .

Info : 03 231 86 24.

Info : 03 226 75 89.

Info : 03 232 45 11.

Info : 03 226 92 92.

Necessities, Schuttershofstraat 35

Een oud winkeltje, zo onopvallend dat je eraan voorbij zou lopen. Maar eens je binnengaat, word je verrast door een zeldzame collectie geuren, allemaal met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. In alle bescheidenheid pakken moeder, dochter en schoondochter Bocxtaele uit met Miller Harris (Madonna’s en Kylie Minogues favoriete geurmerk) en parfums en verzorgingsproducten van Annick Goutal. Deze merken verkopen als vanzelf door hun kwaliteit, niet door reclamecampagnes. De dagcrèmes van Annick Goutal – Crème Splendide of Crème Splendide généreuse (60 ml, 100 euro) – zijn gemaakt op basis van rozen en voorzien van een krachtige vitaminecocktail die meteen de huid herstelt en hydrateert, de gelaatstrekken gladstrijkt en rimpels vervaagt. Van Miller Harris vind je onder andere Coeur de Fleur, Noix de Tubéreuse, Citron Citron en Terre de Bois (eau de toilette 100 ml, 75 euro).

Waterl’eau, Schuttershofstraat 47

Een winkel met een eigen badlijn : Waters of the World. Niet alleen de naam maar ook de kleuren en geuren verwijzen naar de herkomst van het product. Bijvoorbeeld Italian Lakes, met oranjebloesem die de huid verzacht en rijkelijk aanwezig is rond de meren van Noord-Italië. De ingrediënten zijn plantaardig, niet irriterend en niet getest op dieren. Alle verpakkingen zijn recycleerbaar. Het merk is Belgisch en zeer betaalbaar. Wereldbekend, behalve bij ons.

Waterl’eau Italian Lakes, douchegel, 9,95 euro, badschuim, 15,50 euro.

Parfuma, Eiermarkt 31

Parfuma is sinds 9 december de trotse eigenaar van Armani Privé, uniek in de Benelux. De vijf uniseksgeuren, in stijlvolle, sobere, houten flacons, hebben voor elke geur een andere steen als dop. “Dit is echt een primeur”, benadrukt de winkelverantwoordelijke. “Armani creëerde de geuren voor zijn intiemste vrienden. Omdat zijn omgeving wild enthousiast reageerde, verspreidde hij zijn vondsten als haute couture onder de parfums, in een beperkt aantal winkels. Exclusiviteit verzekerd.” Natuurlijke ingrediënten ook.

Armani Privé : Eau de Jade, Ambre Soie, Bois d’Encens, Pierre de Lune-eau de parfum, 50 ml, 180,10 euro.

Verso, Lange Gasthuisstraat 9-11

Naast een verzameling grote kledingmerken is er een stand met luxueuze beautyartikelen die niet in de parfumerie te koop zijn : drie eau de colognes van Christian Dior : Eau d’argent, Eau noire en Cologne blanche (125 ml, 82 euro). Drie luxegeuren van The Different Company : Bois d’Iris, Rose Poivrée en Osmanthus (10 ml, 120 euro, 90 ml met leren etui, 181 euro). Verder zijn er merken als Aésop, Carthusia, Skin-ethics en make-up van By Terry.

Aésop is een Australisch merk voor mannen en vrouwen met producten op basis van planten en essentiële oliën en vrij van bewaarmiddelen. Ze ruiken verrassend lekker. Je gezicht wassen met bijvoorbeeld Amazing Face Cleanser is een sensatie. Je wordt letterlijk overspoeld met ylangylang, geranium en tangerine. Voor daarna zijn er hydraterende crèmes als Primrose Facial Hydrating Cream (60 ml, 36 euro) met rozemarijn en lavendel. Elk ingrediënt heeft zijn sterkte : lavendel is kalmerend voor de huid, rozemarijn is ontsmettend en ontstekingswerend en beschermt de huid tegen couperose. Volgens je eigen behoefte kun je je hydraterende crème ’s nachts verrijken met enkele druppels essentiële face oil (zoalsFabulous Face Oil, 25 ml, 60 euro).

Laura De Coninck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content