Wat

Guinot is een van de bekendste verzorgingsmerken in het schoonheidsinstitutencircuit. Het Franse merk werd in 1962 opgericht door René Guinot en tien jaar later overgenomen door de huidige directeur Jean Daniel Mondin. Mondin is doctor in de farmacie en begeleidt zelf de ontwikkeling van actieve ingrediënten in de Guinot-laboratoria. De producten worden niet op dieren getest, wel op menselijke vrijwilligers.

Paradepaardje van het Guinot-aanbod is de Hydradermie-gelaatsverzorging die bestaat uit drie fasen en een van de eerste behandelingen met apparaten was. Afhankelijk van de behoeften en het huidtype worden aangepaste gels gebruikt, waarvan de ingrediënten dieper in de huid worden gesluisd met galvanische elektriciteit. Met wisselstroom brengt een glaselektrode een chemisch proces op gang, dat door de bloeddoorstroming te stimuleren de celactiviteit aanzwengelt en van extra zuurstof voorziet. Een liftende massage met aangepaste producten ten slotte zorgt voor een ontspannen gelaat en een stralende teint.

Onze bevindingen

Ik kende Guinot van naam, maar had als net-geen-dertiger nog geen persoonlijke interesse voor de antiverouderingsnieuwigheden van het merk. Tot ik toevallig een staaltje probeerde van het Hydra Beauté-masker, dat mijn vermoeide huid een instant oppepper gaf. Redenen genoeg dus om de Guinot-klassieker, de Hydradermie-verzorging, uit te testen. Die begint met een inleidende massage van hals en schouders om te ontspannen. Een klassieke reiniging met melk en tonic volgt, waarna een peeling op basis van fruitzuren de dode huidschilfers verwijdert. Proper afgewassen, ben ik klaar voor het grote werk : de stroom. Mijn eerste ervaring met stroom in een schoonheidsbehandeling is gelukkig goed afgelopen, al was ik er niet helemaal gerust in toen ik af en toe iets hoorde knetteren. Ondertussen heb ik een hospitalisatieverzekering, dus laat maar komen… Ik krijg een vochtige staaf in mijn handen en drie verschillende gels opgesmeerd : ontzwellend en antirimpel rond de ogen, hydraterend voor het gelaat en een verstevigende versie op het decolleté. Twee rolstaven glijden zachtjes over gelaat en hals. Op de lichte metaalsmaak van de vullingen in mijn tanden na, voel ik niets van de stroom. Dit is gewoon een tweede, zalige massage. Na zeven minuten worden de rolstaven voor een bolstaaf ingewisseld om meer specifiek te werken op de neusplooien en oogcontouren. Overtollig product wordt verwijderd, net zoals eventuele onzuiverheden. Daarna moet uiteraard ontsmet worden, en wel met een royale lavendelcrème die wordt afgedekt met een gaasje. Met wisselstroom geleid een glaselektrode oranje gas door het gaas. Het contact tussen het gas en de crème lokt een chemische reactie uit die ozon produceert. Ook de doorbloeding wordt gestimuleerd en zou bijgevolg de zuurstofvoorziening van de cellen verbeteren. Hoogst aangenaam is de liftende massage met een verstevigend serum op de oogleden en het decolleté. Ook de hoofdhuid wordt niet vergeten : er wordt gewreven, gedrukt en getrokken met een totale ontspanning als gevolg. Ik kom terug bij m’n positieven door de frisse texturen van het hydraterend masker, gevolgd door een serum en dagcrème en krijg als uitsmijter een heerlijke massage van de armen. Zo’n luxe gesmeer en gewriemel kan toch goed doen : op de parking staat een heel ander mens dan twee uur geleden.

prijs

De standaard Hydradermie-verzorging duurt ongeveer 70 minuten en kost 51,93 euro. De Hydradermie Hydra+ formule neemt anderhalf uur in beslag en onderscheidt zich door het gebruik van verschillende producten voor ogen, gelaat en decolleté en de massages. Prijskaartje : 78,09 euro.

waar

In België werken zo’n 120 instituten met Guinot. Om het Guinot-salon in uw buurt te kennen, belt u 02 648 80 95.

SOFIE ALBRECHT / FOTO’S LIES WILLAERT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content