Categorie intiem en persoonlijk buurteethuis

Keuken 7 Decor 7,5

Comfort 7 Service 7

Prijs/kwaliteit geproefde menu 8

Wij waren aan de overkant bij de Spanjaard geweest en passeerden toevallig voorbij restaurant Le Chameau s’en Fout. Via het raam piepten wij naar binnen : dat zag er knus uit ! Alle tafeltjes waren bovendien bezet en dat is een goed teken. Wij vroegen het visitekaartje, bekeken thuis de website, vonden dat de gerechten van de gepubliceerde spijskaart er smakelijk uitzagen en reserveerden onder een andere naam.

Le Chameau s’en Fout neemt de gelijkvloerse verdieping in van een oude patriciërswoning. De ruimte is huiselijk en smaakvol ingericht en het ruikt er naar boenwas. Bij navraag bleek het parfum afkomstig van geurende Roi Soleilkaarsen. Op de plankenvloer staan feestelijk gedekte tafels. Op de marmeren schouw pronkt een stilleven van pompoenen. Oranje accenten en jazzmuziek dompelen het geheel in een sfeertje dat doet denken aan de jaren zestig in Parijs. In de eetzaal heerst een warme, persoonlijke ambiance, die geënt is op de manier waarop de vennoten Patrick en Laurent thuis zelf graag mensen onthalen. Bezoekers die zich thuis voelen blijven plakken. Toen wij om 19 uur binnenkwamen, zaten er nog twee dames al babbelend na te genieten van de lunch.

Achter de toog staat eigenaar Patrick Verbruggen. Hij kokkerelt en public. Voor de lunch staat hij er zelfs moederziel alleen voor. Om zijn taak te verlichten, is er dan uitsluitend een tweegangenlunch met koffie en water voor de democratische prijs van 15 euro. ’s Avonds komt vennoot Laurent Ulens na zijn job bijklussen en afficheert de kaart een avondmenu met keuze uit vijf voorgerechten, zeven hoofdgerechten en enkele nagerechten. Het avondmenu kost slechts 30 euro. Bestel je afzonderlijk een voorgerecht of een hoofdgerecht dan betaal je 10 of 16 euro.

De bereidingen van Patrick Verbruggen zijn geïnspireerd op de landelijke keuken van Frankrijk en Italië. Wij kozen voor de menuformule (30 euro). Er waren twee verschillende voor-gerechten : een frisse salade met krokante groenten, geitenkaas, cantharellen, kappers en zure uitjes en een smakelijke carpaccio van heilbot met venkel, tomaat, waterkers en limoenvinaigrette. Hoofdgerechten waren : langzaam op lage temperatuur gegaarde varkenswang met aardappel- en wortelpuree en een saus met diepgang op basis van runderfond en rode wijn. Minder geslaagd was de droog gebakken anjouduif (supplement 3 euro), opgediend met brokkelige aardappelpuree, gekookte peer, kalfsjus. De op de kaart vermelde amandelen konden wij niet vinden.

Het glas werd gevuld met een Nerello Mascalese, Tenuta di Giovanna 2005, een sappige rode Siciliaanse wijn met veel rijp fruit en een warme kruidigheid, die tot de laatste slok wist te behagen (26 euro). Afsluiten deden wij met lekker bladerdeeggebak met rode bessen en meringue.

RESTAURANT LE CHAMEAU S’EN FOUT

Dirk Boutslaan 14

3000 Leuven, 016 50 90 14.

www.lechameausenfout.be.

Zaterdagmiddag en

zondag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content