Keuken : 7,5 I Decor : 7 I Comfort : 7 I Service : 7 I Prijs : 7,5

Kasper Kurdahl omschrijft zichzelf op zijn website als “het Deense enfant terrible van de Belgische gastronomie”. Hij roerde in de pannen bij goden als Ducasse, Wohlfarth, Mikuni, Don Alfonso en Ferran Adria en was een tijdje chef-kok in het Scholteshof.

Omdat hij de chichi uit de grote huizen beu was, zette hij samen met zijn vrouw en zakenpartner Sabine Grenson Hecker dinner wine bar in de markt. Hecker was in 2002 een nieuwe trend in Antwerpen : het concept maakt het mogelijk om de hele dag door in een warm kader, zonder stijfheid en met foto’s van Tony Le Duc aan de muur, te genieten van hoogstaande wijnen en smakelijke, moderne gerechten.

Hecker heeft allerlei formules : à la carte, met voorgerechten rond 15 euro en hoofdgerechten rond 25 euro ; businesslunch, met twee gerechten in 3000 seconden (17 euro) ; surprisemenu, waarbij men de wijn bestelt en de kok iets passends laat bereiden (48 euro) ; of formule 1, dat de mogelijkheid creëert om grote wereldwijnen tegen gunstige tarieven te drinken (aankoopprijs + 40 euro all in).

Geregeld is er een offpiste menu, dat is opgebouwd uit 15 tot 25 gerechten, vergezeld van wijnen van Swaffou ( Sexy Winemakers Association Fighting For Overall Under-standing). De wijnkaart van Hecker mag er wezen en gaat van met zorg geselecteerde kleine wijnen tot groot geschut van over de 300 euro per fles. Er is ook een reeks wijnen per glas beschikbaar (van 3,50 tot 12 euro).

Aangemoedigd door het succes van Hecker namen Kasper Kurdahl en Sabine Grenson in 2004 het sputterende Nieuwe Harmony over en restyleden het Antwerpse restaurant tot Dining Room Harmony. Hecker heeft een trendy keuken met klassieke touch, Harmony heeft een klassieke keuken met trendy touch.

En daar bleef het niet bij : Kasper Kurdahl werd keukenconsultant van het modieuze Brusselse eethuis Cospaia en zijn vrouw opende een traiteur- en kaaswinkel in Hoei. Kasper, de rondreizende kok, is vandaag vooral een ondernemer en een zakenman, die zo’n 260 couverts per dag draait. Hij is van plan om op een creatieve manier verder samen te werken om het mogelijk te maken aan een groeiende groep mensen lekker eten te geven.

Info: HECKER DINNER WINE BAR

Kloosterstraat 13

2000 Antwerpen

03 234 38 34

Open vanaf 10 uur. Maandagmiddag en woensdag gesloten.

www.hecker.be

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content