Deze maand openen maar liefst twee ontwerpers een boetiek in Tokio : Ann Demeulemeester en Christophe Coppens. Maar hoe zit het in eigen land ? Gemeten aan het aantal winkelopeningen gaat het goed met de Belgische modewereld. Een overzicht van de nieuwste zaken dit voorjaar.

Kaat Tilley, Schuttershofstraat 4, 2000 Antwerpen

In de Brusselse Koningsgalerij is Kaat Tilley inmiddels een vaste waarde, in Antwerpen heeft de ontwerpster sinds 24 februari een boetiek. Ze opende die met een namiddagvullend spektakel waarbij klanten volledig gerestyled werden, met advies van Tilley zelf.

Info : 03 213 14 97, www.kaattilley.com.

Baton Rouge, Waterloosesteenweg 1341b, 1180 Ukkel

Het begin van 2006 was voor Baton Rouge zo vrolijk en zonnig als de zomerjurken van het Belgische modelabel zelf. In Ukkel werd alweer de tiende boetiek geopend, en deze maand volgt ook een gloednieuwe winkel in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas.

Info : 076 513 98 11, www.batonrouge.be.

Bruno Antognini, Hopland 2, 2000 Antwerpen

Supervrouwelijke totaalsilhouetten, schoenen en accessoires, een winkel in Amsterdam : Bruno Antognini is flink opgeschoten sinds Suzy Cordeel het Belgische label in de jaren zeventig oprichtte. Deze tiende Belgische vestiging opent eind deze maand in de Antwerpse modebuurt.

Info : 03 771 48 68, www.b-antognini.be.

Nathan Baume, Lippenslaan 344, 8300 Knokke

Julien Claes, de ontwerper van de lederwaren van Nathan Baume, kiest in zijn winkelinterieurs voor een combinatie van houtmaterialen en glas in bruine, grijze en beige tinten. De nieuwe zaak in Knokke is zijn tweede, na Antwerpen. Dit najaar volgt P’tit Nathan, een kinderschoenenlijn.

Info : 050 60 02 00, www.nathan-baume.com.

Noukie’s, Woluwe Shopping Center, 1200 Brussel

Knuffeldieren, kinderverzorging, decoratieartikelen, kleding voor kinderen van 0 tot 4 jaar : de huiselijke winkels van Noukie’s hebben veel weg van een schatkamer. Na de Louizalaan in Brussel en de Kustlaan in Knokke-Het Zoute is er nu ook een in het Woluwe Shopping Center. Een rustige omgeving, net zoals de winkels in Parijs, Cannes en Lille. Ook in Beiroet en Abu Dhabi baat de onderneming uit Sint-Renelde, Waals-Brabant, winkels uit.

Info : 02 771 83 36, www.noukies.com.

Melvin, rue Haute 15, 1300 Wavre

Net bekomen van zijn dertigste verjaardag en een winkelopening in het Antwerpse Hopland, zette Melvin ook dit jaar vol moed in : met een nieuwe winkel in Wavre. Midden jaren zeventig begonnen met hemden voor jongeren biedt Melvin nu totaalcollecties aan voor mannen en vrouwen.

Info : 010 88 08 22, www.melvin.be.

Be Original, Louizapoortgalerij 211, 1050 Brussel

Klein maar fijn, zo laat de winkel van Be Original zich omschrijven. Sinds 2000 op de markt waagt het Belgische schoenenmerk zich nu aan een eerste eigen winkel. Designbureau Cyclic koos voor edele materialen als wengé, en voor moderniteit met metalen wanden en een originele vloer. Magnetische bollen en verlichte tafeltjes zorgen voor een retrotoets.

Info : 02 503 39 42, www.beoriginal.be.

Essentiel, Schuttershofstraat 26, 2000 Antwerpen

Na Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Knokke, Maasmechelen en Namen ontbrak alleen nog Antwerpen in het winkelbestand van Essentiel. Sinds vorige maand is het in 1999 opgerichte merk ook daar aanwezig. De mannenkleding ontworpen door Anouk Robyn vindt u er niet, wel de vrouwencollectie en de kindercollectie Essentiel Girls.

Info : 03 213 15 10, www.essentiel.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content