Voor verwende gastronomen die op zoek zijn naar nieuwe sensaties is de 35-jarige Quique Dacosta momenteel de grote revelatie. Zelfs Ferran Adrià van El Bulli, de nummer één van de wereld, heeft Dacosta aangewezen als het aanstormend jong talent. Quique Dacosta is autodidact : hij begon als hulpje in het restaurant van zijn schoonvader en ging nooit in de leer bij grote koks. Toch beheerst hij als weinig anderen de nieuwste technieken. Zijn technische kennis heeft hij ten dienste gesteld van streekproducten en -gerechten, zoals de paella. Om dit traditionele gerecht in optimale omstandigheden klaar te maken, ontwierp de kok van El Poblet een speciale slee, vervaardigd uit aluminium bedekt met een antiaanbaklaag. Hij warmt de rijst twee keer op en dompelt hem tussendoor in ijswater. Dacosta is 'rijstkok' bij uitstek en publiceerde hierover het boek Arroces Contemporaneos. Het staat vol technische en praktische informatie over hoe men rijst op de juiste manier in de keuken benadert.
...