categorie intiem huiskamerrestaurant

keuken: 7,5

decor: 7

comfort: 7

service: 7,5

prijs/kwaliteit geproefde menu: 7,5

Door Pieter van Doveren

Jurgen Brouillard en Miranda Vereecken zijn harde werkers die in hun restaurant met vierentwintig plaatsen op elkaar zijn aangewezen. Zij staan er alleen voor, werken intens samen en houden elkaar scherp door kritisch te zijn. Wil je succes oogsten dan moet je op de details letten : dat betekent altijd attent zijn en een handje toesteken waar dat nodig is. Jurgen Brouillard zoekt naar seizoenproducten met smaak die niet duur zijn. Daardoor is eten op niveau in Da Vinci betaalbaar gebleven. De goede smaken brengt de kok bijeen in persoonlijke bereidingen en dat mag voor hem best een beetje origineel zijn.

Da Vinci ligt in een volkse straat met rijtjeswoningen en heeft een huiselijke inrichting in warme chocolade- en wijntinten. Op tafel staan vier soorten zout : Hawaï rood, gerookt, Maldon en brokken Himalaya om te raspen. Wij kiezen, zoals de meeste gasten, het menu Chef’s Culina (drie gangen, 35 euro). Er komen warme, in huis afgebakken broodjes en een wachthapje van Superanoham uit Buggenhout met geitenkaas en espuma van peer. De eerste bereiding bestaat uit plakjes sint-jakobsschelpdier in krokant jasje van panko (Japans paneermeel) met op de tong smeltend spek van Breydelham, panna cotta van erwten, gepofte quinoa en streepjes pasta van zwarte truffel. In het glas komt een elegante Jasci, Trebbiano d’Abruzzo 2009 met toetsen van geel fruit. Hoofdgerecht is gebraden filet van eend, naar onze smaak een beetje te ver gegaard en opgediend met bosui, morieljes en een zalfpuree van mirabelaardappel. Daarbij komt een bescheiden rode A Mano, Negroamaro 2007 uit Puglia. Om af te sluiten is er tiramisu, ijskoffie en crème suisse met krokant bladerdeeg. Het wijnarrangement kost 15 euro per persoon en daarvoor wordt er ruim geschonken.

In Da Vinci krijg je waar voor je geld. De mond-tot-mondreclame zorgt ervoor dat de naam wordt verspreid, van Asse tot in Brussel.

Info

DA VINCI

KONING ALBERTSTRAAT 29

9200 SINT-GILLIS (DENDERMONDE). 0475 9258 35

WWW.DAVINCIRESTAURANT.BE

Lunch : 22 euro, menu’s vanaf 35 euro.

Gesloten : maandagavond, dinsdag en zaterdagmiddag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content