“Je bent zo jong als je je voelt”, zegt Laura Hannes. Zij kan terugblikken op zeventien jaar uitbating van de tennisclub en had daarna zeven jaar een zaak op de markt van Geel. Laura Hannes is dus niet meer van de jongste. Toch vond zij het nodig om in de Geelse horeca een fris windje te laten waaien. In een zijstraatje van de Markt, dat volgens haar de Beenhouwersstraat van Geel kan worden, nam zij een gesloten restaurant over. Daar opende Laura in november 2005 De Geele Peper : een moderne bistro in zonnige kleuren met dorpse gezelligheid en een goede keuken. De deur gaat om 10.30 uur van het slot en vanaf dan kan jong en oud, rijk en arm, de hele dag door binnendwarrelen voor een koffie, een glaasje wijn of een snack. Van 12 tot 14.30 uur ligt de lunchkaart op tafel en van 18 tot 21.30 wordt er gesoupeerd en kan je kiezen uit een vollediger restaurantrepertoire.

Claude Querson is de chef-kok. Hij komt van het Antwerpse restaurant Centre Ville en neemt zijn taak serieus op : de kok trekt zelf zijn fond en draait zelf het ijs. Claude Querson stelde een avondkaart samen met actuele, wereldse gerechten als : ceviche van makreel met tartaar van tomaat en zachte amandelmelk (9,90 euro), tapas van grijze garnalen (beignet, tomaatgarnaal, bisque – 13,80 euro) of filet van Barbarie-eend met gekarameliseerde mango en groene peper en krokant gekonfijte bil op sarla-aardappel (23,50 euro).

Wij kwamen vroeg op de avond en mochten zelf onze jassen ophangen. Wij hadden een tafel in het niet-rokersgedeelte gereserveerd en zagen hoe de eetzaal zich vulde, hoe de goede stemming zich installeerde en het rookgordijn zich verspreidde. Later op de avond werd er over de tafels heen gesproken en gelachen : Geel is een ‘dorp’ waar iedereen elkaar kent. Laura Hannes houdt van de horeca. Zij weet haar enthousiasme over te brengen op haar personeel en is trots op haar jonge team. Haar medewerkers benaderen de bezoekers met spontaniteit en misschien is het daarom dat men zich in De Geele Peper snel thuis voelt.

Wij vroegen het vriendelijke meisje dat ons bediende of zij ook sommelier was. Van het woord sommelier had zij nog niet gehoord. De bazin werd erbij geroepen maar die kon ons ook geen wijnadvies verschaffen. Dus kozen wij zelf een Pétalos 2004, Descendientos de J. Palacios, D.O. Bierzo, een vlezige en sappige Spaanse biowijn met veel karakter, gemaakt van 100 procent lokale menciadruiven (26 euro).

+

De geproefde voorgerechten waren : een lekker vormtaartje van koningskrab, avocado, witloof, versierd met krullen ganzenlever, appelgelei en emulsie van ganzenlever (15,90 euro) en steak tartaar van tonijn met frisse, oosterse salade (11,50 euro). De hoofdgerechten waren : gegrilde rundfilet

met verse kruidenboter, gekonfijte sjalotten, boontjes

en goede frieten (22,40 euro)

en smakelijke tonijnsteak Rossini met gebakken ganzenlever, bordelaisesaus en morieljes (22,40 euro).

Ter afsluiting was er een trio

van Italiaanse desserts : tiramisu, cappuccino van witte chocolade en panna cotta met amandel (8,90 euro).

BISTRO-RESTAURANT DE GEELE PEPER

Peperstraat 27

2440 Geel

014 70 02 81

Dagschotel 10,50 euro.

Voor zomerse dagen is er

een terras in een groene tuin.

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content