Er wordt gerend, gezongen en gelachen. De blonde Ruby en haar twee broertjes Zachary en Gabriel spelen verstoppertje in het huis en op de terrassen. Het is een stralende zomerdag begin januari. Met Rehab van Amy Winehouse op de achtergrond maken Trevyn en Julian McGowan het ontbijt klaar in de grote keuken met uitzicht op de Indische Oceaan. Twee jaar geleden zijn ze vanuit Londen naar Zuid-Afrika verhuisd, Trevyns geboorteland. "Elke dag aan dit schitterende, ongerepte strand sterkt ons in onze beslissing", vertelt ze. "We hebben alles achter ons gelaten om hier met onze drie kinderen te komen wonen en hun een...

Er wordt gerend, gezongen en gelachen. De blonde Ruby en haar twee broertjes Zachary en Gabriel spelen verstoppertje in het huis en op de terrassen. Het is een stralende zomerdag begin januari. Met Rehab van Amy Winehouse op de achtergrond maken Trevyn en Julian McGowan het ontbijt klaar in de grote keuken met uitzicht op de Indische Oceaan. Twee jaar geleden zijn ze vanuit Londen naar Zuid-Afrika verhuisd, Trevyns geboorteland. "Elke dag aan dit schitterende, ongerepte strand sterkt ons in onze beslissing", vertelt ze. "We hebben alles achter ons gelaten om hier met onze drie kinderen te komen wonen en hun een ander leven te geven, vrijer, dichter bij de natuur." Het begon allemaal toen ze tijdens een vakantie als een blok vielen voor een strandhuis dat ze te koop zagen staan. Binnen een dag was de zaak beklonken. De woning lag op een unieke plek, eenzaam uitkijkend over de woelige oceaan. Terug in de grijze winter van Londen begon het echtpaar al snel te dromen van een leven aan de Zuid-Afrikaanse kust. Trevyn deed haar binnenhuisarchitectenbureau van de hand en Julian gaf zijn succesvolle carrière als ontwerper van opera- en theaterkostuums op. Zo hadden ze de handen vrij om zich volledig aan hun nieuwe toekomst te wijden en zich voor te bereiden op de verbouwing van hun verre stulp in een echte gezinswoning. Na een aantal vergeefse pogingen met lokale architecten besloten Julian en Trevyn om het heft in eigen handen te nemen en zelf hun toekomstige droomhuis uit te tekenen. Rekening houdend met het steile terrein ontwierpen ze een hoge woning van eenvoudige materialen, met rondom een riant uitzicht en overal enorme ramen, waardoor het lijkt of je tussen de hemel en de zee met het uitgestrekte strand zweeft. "Het was niet altijd gemakkelijk om het met elkaar eens te worden", blikt Julian terug. "We hadden elk zo onze eigen plannen en ideeën. Soms zaten we uren te soebatten." Het resultaat mag er echter zijn en oogt als een soort glazen kubus met scherpe, donkere randen. De woning is opgebouwd uit drie lagen en biedt ruimte voor zowel het gezin als het werk. Op de benedenverdieping bevinden zich de bureaus van Source, het door Trevyn opgerichte agentschap dat Zuid-Afrikaanse ontwerpers en kunstenaars vertegenwoordigt. Hier zetten stoffen, meubels, serviesstukken en allerlei andere voorwerpen uit de hele wereld de toon (van The Conran Shop tot Liberty en de bekende Amerikaanse ketens Anthropologie en Bergdorf's). Op de eerste verdieping kom je uit in een open woonkamer die doorloopt in een keuken, een eetkamer en een grote zitkamer, die over de hele breedte van het huis uitkijkt over de blauwe horizon. Aan de achterzijde bevinden zich een logeerkamer en de werkruimte van Julian, die eveneens van beroep is veranderd. Hij bedenkt en ontwerpt nu hypermoderne en vooral bioklimatologische woningen voor liefhebbers van ongerepte natuur. De bovenste verdieping is opgesplitst in twee delen en bestaat uit een kinderhoek, de ouderlijke slaapkamer en het zomervertrek met buitenbad op het terras. En overal weer dat eindeloze uitzicht op de zee, die je probeert te verleiden tot een koele duik.Door Laurence Dougier Foto's Nicolas Mathéus