Sinds ze een ster in de wacht sleepte voor restaurant Alexandre, hoeft Isabelle Arpin (50) niet meer te worden voorgesteld. Na dit mooie, maar inmiddels afgeronde avontuur bleef de chef echter niet stilzitten. Zo passeerde ze nog langs WY van Bart De Pooter, voordat ze uiteindelijk zelf, met de steun van Dominika Herzig, een restaur...

Sinds ze een ster in de wacht sleepte voor restaurant Alexandre, hoeft Isabelle Arpin (50) niet meer te worden voorgesteld. Na dit mooie, maar inmiddels afgeronde avontuur bleef de chef echter niet stilzitten. Zo passeerde ze nog langs WY van Bart De Pooter, voordat ze uiteindelijk zelf, met de steun van Dominika Herzig, een restaurant opende dat haar op het lijf geschreven is. De inrichting van het prachtige herenhuis aan de Louizalaan past perfect bij haar stijl: relaxed en extravert, vooral dankzij de open keuken waardoor ze constant de sfeer onder haar klanten kan peilen. Isabelle Arpin is de kapitein aan boord en komt openlijk uit voor haar parcours als autodidacte. Ze studeerde ooit financiën, voor ze zich toelegde op de gastronomie, waar ze het accent legt op puur instinct. Haar creativiteit levert steeds levendige, kleurrijke creaties op. Met haar recept voor Knack Weekend bewijst de Française dat ze haar roots zeker niet vergeten is. "De herinneringen aan de zondagse gebraden kip van mijn kinderjaren beroeren me nog altijd. Het is die typische familiesfeer die weer naar boven komt, met de buren die ons op het laatste moment inviteerden of zichzelf uitnodigden. Ik proef nog dat krokante vel van de kip, een smaak die ik altijd weer associeer met mijn jonge jaren als fijnproever. Het verwerken van zo'n kip is voor mij trouwens een kans om aan mijn moeder te laten zien dat ik ook gerechten kan maken die voor iedereen toegankelijk zijn. Ik heb erop gelet de geest van de bereiding te respecteren, al is mijn versie wel iets bewerkelijker", glimlacht ze.