Voor 1 potje

Schil van 1 onbespoten sinaasappel
...

Schil van 1 onbespoten sinaasappel 1 el korianderzaad 1 el venkelzaad 75 g amandelschilfers 25 g zonnebloempitten 2 el sesamzaad 1 tl grof zeezout 1. Droog eerst de sinaasappelschillen. Verwarm hiervoor de oven voor tot 100°C en snijd intussen de schil van de sinaasappel met een scherp mesje. Zorg ervoor dat je niet te veel van het witte bittere velletje meeneemt. Droog de schillen 30 à 45 minuten in de oven. De schillen zijn klaar wanneer ze opkrullen en de randjes lichtbruin kleuren. 2. Rooster in een droge pan het koriander- en venkelzaad tot het begint te geuren. Laat afkoelen. Rooster in dezelfde pan de amandelschilfers tot ze bruin kleuren: blijf bij de pan en roer regelmatig zodat ze niet verbranden. Doe hetzelfde met de zonnebloempitten en het sesamzaad. 3. Mix alles in de keukenmachine of met de vijzel tot een grof mengsel. Weersta de verleiding om alles tot een fijn poeder te malen. Dukkah is het lekkerst als het strooisel nog wat beet heeft. 4. In een goed afgesloten potje blijft deze kruidige notenmengeling minstens een maand goed. Lekker bij: soep, vis, gestoomde broccoli, omelet.