Een paar dagen voor ons bezoek aan ’t Park zaten wij in de uitgestorven eetzaal van een gastronomisch eethuis een beetje ongemakkelijk in een gekunstelde sfeer van gekunstelde hapjes te eten. Wij betaalden evenveel als voor onze maaltijd in ’t Park, waar de kok de regels van de traditionele Belgische keuken in ere houdt en het comfort niet verder komt dan dat van een veredeld eetcafé.

’t Park valt bij de mensen in de smaak en het is er altijd gezellig druk. De dorpsbrasserie ligt op de Markt van Tervuren, naast de Sint-Janskerk, schuin tegenover de ingang van het park en de kazerne Panquin. In het cosy restaurant heerst een dorpse ambiance. Iedereen is er zichzelf en daardoor voelen binnendwarrelende vreemdelingen zich ook snel thuis. Oude dorpsinwoners zitten babbelend en knabbelend naast afgevaardigden van de internationale gemeenschap die zich in het omliggende groen heeft genesteld.

De inrichting is knus met veel bruin hout en oude bakstenen en ook de lange bar brengt gezelligheid, evenals de spontane attitude van de eigenaars. Er is een uitgebreide spijskaart, samengesteld uit seizoengebonden culinaire evergreens uit de Belgische keuken. Het repertoire krijgt ondersteuning van suggesties en die zijn even traditioneel. Onvergankelijke succesnummers zijn côte à l’os met bearnaise of cognacsaus (35 euro voor twee) en gepocheerde tarbot met mousseline of mosterdsaus (21 euro).

De wijnkaart biedt ruime keuze en wanneer ieder aan tafel zijn wijn wil, is er de Vinothèque met acht verschillende open wijnen. In ons geval ging de kurk van een fles Château Planeres 2002, een behaagzieke rode uit de Roussillonstreek, die door zijn pogingen om iedereen tevreden te stellen, aan persoonlijkheid tekortschoot (20 euro).

Wij proefden van een snede ganzenlever, in sesam gewenteld en snel gebakken (14 euro). Op het bord viel de lever achter het bakkorstje in blubber uiteen. Als garnituur was er karamelappel met walnoten en siroop van aceto balsamico (14 euro). Er kwamen twee hoofdgerechten : tartaar klaargemaakt op ‘Parks wijze’ of versgemalen rundvlees met zijn vertrouwde kruiderijen, in huis bereide mayonaise en prima frieten (12 euro) en fazant op zijn Brabants, keurig van het karkas gehaald en opgediend met braiseervocht, witloof en aardappelpuree (20 euro). Als nagerecht volgde appeltaart met gebrande suiker (5 euro) en bladerdeeggebak met slagroom en vers fruit (7 euro).

In ’t Park kookt de kok volgens de regels van de kunst en zijn de bereidingen met zorg op het bord gebracht.

BRASSERIE-RESTAURANT

Keuken 7

Decor 7

Comfort 6,5

Service 7

Prijs/kwaliteit 6,5

NIEUWE UITDAGING

Rita Nevens werkte bij Sabena en leidt nu met veel brio het zaalgebeuren. Patrick Derademaeker was kok in druk bezochte Brusselse restaurants, verzorgde als tafelhouder diners tot 2500 couverts en hoeft als vakman niets meer te bewijzen.

De twee zochten naar iets anders en vonden in ’t Park een nieuwe uitdaging.

Het zestiende-eeuws lokaal, waar burgers eertijds hun rechten kwamen betalen, stond al wat jaartjes op

een nieuwe bestemming

te wachten.

‘T PARK

Markt 9

3080 Tervuren

02 306 71 32.

Lunch : 12,50 euro.

Gesloten op maandag en dinsdag.

Groot terras op het marktplein.

www + meer culinaire informatie op het.gastronomen.net

Door Pieter van Doveren / Foto’s Jan Caudron

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content