Zelfhulpboeken, therapeuten en hulplijnen genoeg, maar voor bepaalde problemen kunt u net zo goed een wellnessbehandeling overwegen. Niets dan voordelen : even verdwijnen in een zachte cocon laat u als herboren terugkeren, met een gerust gemoed en een volmaakt babyvelletje. En het prijskaartje ? Ach, dat bent u bij die therapeut ook kwijt.

Last van zwaartekracht

Met het verstrijken van de jaren hebben we allemaal weleens een liftje nodig. En voor wie de messen en scalpels liever mijdt, zijn er voldoende alternatieven. Het zachtste en meest relaxerende is zonder twijfel de Pitanguy behandeling (90 min : 170 euro) in het Brusselse Spasiba. We lieten ons er anderhalf uur gewillig aanspannen, na een retourtje sauna en hamam, in maar liefst twaalf stappen. Die gingen geruisloos in elkaar over, met de nodige schouder-, hals- en hoofdhuidmassages als fijne interludia. Tussendoor deden kompressen, maskers en crèmes het zwaardere werk. In deze Brusselse spa vindt u trouwens nog een recente aanrader, maar dan voor een heel ander probleem : overtollige kilootjes. Wie daar van af wil, kan opteren voor een Spasislimmer Seance, met balneotherapie, een algenpakking met massage, een druk-en-rolbehandeling en een portie anticellulitisolie.

Spasiba, Pitanguy en Spasislimmer, Waterloolaan 47, 1000 Brussel, 02 514 15 33, www.spasiba.be

Rimpelfobie

Wie niet sterk is, moet slim zijn. En wie niet eeuwig jong kan blijven, ook. Ziedaar het antiverouderingsgamma van Dermalogica in een notendop : AGE Smart. We kennen intussen wel dé grote boosdoeners die ons zachte, strakke velletje doen verschrompelen : vrije radicalen. De naam alleen al doet huiveren, alsof een extremistische bende ons lichaamslegertje aanvalt. Maar het is precies die bende die door het AGE Smart-gamma wordt bestreden, onder meer met de bekende antioxidanten als witte thee, vitamine C en E. Maar dat is natuurlijk niet het enige, echte slimmerds moeten wat meer in huis halen om hun dierbare huidje te beschermen. Er wordt dan ook gegoocheld met indrukwekkende namen als Matrix Metallo Proteïnasen en Advanced Glycation Endproducts, maar kort samengevat mag u dit verwachten : de huid blijft steviger en strakker. Dit alles kunt u rustig ondergaan in een Dermalogica skin care center, of de producten (32,55 euro tot 99,65 euro) aanschaffen en thuis zelf de natuurwetten trotseren.

Dermalogica AGE Smart, 02 726 48 40, www.dermalogica.nl

Panische angst voor chemicaliën

De natuur werkt. Tenminste als we Aveda mogen geloven, een merk dat in het verleden toch al heeft bewezen dat natuurvriendelijke producten huidvriendelijk én effectief kunnen zijn. We doken dus vol vertrouwen de massagetafel op om de nieuwe Green Science behandeling te ontdekken. Die is gebaseerd op plantaardige stoffen met een liftend, verstevigend en anti-rimpeleffect. Om helemaal in ontspannen toestand te raken, mochten we eerst een viertal geuren ruiken en er vervolgens eentje kiezen. Die zou tijdens de behandeling verscheidene keren opduiken, en als Pavlovs hondje zouden wij die automatisch associëren met ontspanning. De gelaatsbehandeling zelf verloopt in verscheidene stappen, waaronder een hydraterend en voedend masker en een gerichte aanpak met de line minimizer, die heel precies wordt gemasseerd in de lijntjes en rimpels op het gezicht. In het beste geval zou u eerst viermaal een wekelijkse behandeling moeten krijgen, en daarna overschakelen op een maandelijks ritme. En u kunt de producten ook kopen, om thuis ijverig verder te smeren en masseren.

Aveda Green Science, 03 226 50 74, www.aveda.com

Geen verjaardagscadeau voorhanden

Je zou je haast afvragen hoe een mens zijn stapel cadeaubons nog binnen de voorziene tijdslimiet kan verzilveren. Toch komen er nog geregeld leuke varianten bij, neem nu de bons Thermen (49,50 euro) en Wellness (89,50 euro) binnen het gamma van Vivaboxes. Met de eerste kun je met twee personen een dag lang vertoeven in één van de vijf voorgestelde thermencentra, met de tweede krijgt één persoon in diezelfde centra, naast het gebruik van de faciliteiten, ook een totaalbehandeling met aromatherapie. In de dozen zit telkens nog iets extra’s, respectievelijk Taoblikjes en hamamproducten van Rituals. Wij kozen voor Villa Aqua in Oostende, een mooi en groot thermencomplex met maar liefst zes sauna’s, een stoombad, whirlpool, binnen- en buitenzwembad. Op het uur van afspraak werden we in een aparte ruimte professioneel onder handen genomen : een zeer bekwame jongedame liet ons genieten van een heerlijke massage, een behandeling met kruidencompressen en een gelaatsreiniging.

Vivaboxes : www.vivaboxes.com; Villa Aqua, Pensjagersstraat 28, 8400 Oostende, 059 56 71 30, www.villa-aqua.com

Stress

Last van een vol hoofd ? Leg dan eens een hete steen op uw rug. De hot stone-therapieën zijn al behoorlijk ingeburgerd in allerlei spa’s te lande, maar ook zij evolueren uiteraard. Een fijne variant is de Sabai Stone Therapie, waarbij wordt gemasseerd met granieten stenen met een ergonomisch de-sign (staven, halve maantjes en ovalen), waardoor er steviger op de allerlei lichaamsdelen kan worden ingewerkt. Bovendien houden ze de warmte extra lang vast en kunnen er geen bacteriën inkruipen. De combinatie met minerale massageolie met koper (malachiet) en zink, die respectievelijk vechten tegen vrije radicalen en stress, en essentiële oliën doet wonderen : we kwamen helemaal opgekikkerd en stressvrij de behandelingstafel af.

Pevonia Botanica, Sabai Stone Therapie, 09 364 51 10, www.neolabo.be ; www.pevonia.com

Druk druk druk

Net gelopen van het werk naar de supermarkt, van de supermarkt naar de dokter, van de dokter naar de bank, en dan toch een halfuurtje vrij ? Waarom niet even aan de toog gaan hangen bij Instant Spa in Leuven ? Nee, geen cocktails aan deze skinbar, wel een gratis (u hoort het goed) gezichtsanalyse van Dermalogica, bijpassend advies en een doe-het-zelf gezichtsritueel. Het was de eerste keer dat we de producten niet gewillig op ons gezicht gesmeerd kregen, maar wel netjes een geschikte dosis op onze vingertoppen, en uitleg over hoe en waar we dat dan wel mochten aanbrengen. Handig, zo krijgen we meteen de juiste routine in de vingers. En alle aangeraden producten kunt u er uiteraard ook kopen. Maar dat is niet alles, in deze cityspa kunt u, zonder afspraak, terecht voor een heleboel behandelingen. Wij kozen voor de Essential Facial van Comfort Zone (60 euro), en kregen, ditmaal uiteraard wel in een aparte cabine, een ontspannende gezichts-massage, met reiniging en peeling, aangepast aan ons huidtype.

Instant Spa by Body Centrum, Bondgenotenlaan 84, 3000 Leuven, 016 29 33 69, www.bodycentrum.be

Door Stefanie Van den Broeck I Illustraties Sarah Vanbelle

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content