De cosmeticasector neemt het op tegen zijn belangrijkste concurrent, de plastische chirurgie, en haalt de grootste troeven uit de kast. Goud, diamant en kaviaar zijn al aan bod geweest. En nu bereikt de esthetische tover uw badkamer.

1 Biotherm pakt uit met een biologisch alternatief voor injecties. Veel fillings veroorzaken allergieën of uitslag. Biotherm stelt zijn product samen met ingrediënten die goed door de huid worden verdragen : collageen, plankton en elastine. Hierdoor neemt het volume toe op plekken waar er rimpels ontstaan. Deze romige textuur hydrateert, voedt de huid en is aangepast voor elk huidtype. Biofirm Lift, 50 ml, 67,60 euro, parfumerie.

2 In de zoektocht naar een wondermiddel komt de inspiratie van overal, bijvoorbeeld uit de ruimtevaart. Of uit de matrassenindustrie, in het geval van Estée Lauder. De nieuwe Re-Nutriv Revitalizing Comfort crèmes bevatten een kussenpolymeertechniek die de huid ondersteunt en veerkracht geeft. Het beste van verleden en heden wordt hier samengevoegd, dus ook Chinese tradities, die al duizenden jaren worden toegepast, zoals wolfsbes, reishi (paddenstoelen) en ginseng. Re-Nutriv Ultimate Lifting Serum, 30 ml, 190,20 euro, parfumerie.

3 Christian Dior noemt zich met de lijn Capture de rimpelexpert. De Bi-Skin-technologie, een cocktail van krachtige ingrediënten, zou werken op lange termijn. De crème bevat microscopische elementen die de rimpels meteen optisch vullen en verdoezelen. Door de combinatie van olie en natuurlijke microwas worden rimpels bovendien opgetrokken. Capture R60/80 Filler, tube 20 ml, 74,27 euro, parfumerie.

4 Yves Saint Laurent belooft de wens van de consument een stap voor te zijn. Lisse Expert Advanced houdt, naar eigen zeggen, rekening met de vorm van het gelaat en bevat een wrinkle profilling complex, een technologische innovatie die huidveroudering voorkomt en corrigeert. LisseExpert Advanced Sérum : 70,18 euro. Soin Intensif Anti-Rides Yeux&Lèvres : 50,84 euro, parfumerie.

5 Met Dermalogica kun je voortaan thuis een zachte chemische peeling uitvoeren. Door een beetje opperhuid weg te etsen, herstelt de huid zich en maakt die een egaler laagje aan. Daily Resurfacer zijn aparte ‘builtjes’, met porties voor eenmalig gebruik. Alfa- en bèta-hydroxyzuren, in een basis van antioxidantia en plantaardige extracten, egaliseren de huid en verminderen pigmentvlekken. Hydraluronzuur, dat duizend keer het eigen gewicht in water kan vasthouden, is toegevoegd voor zijn hydraterende werking. Het vervaagt fijne lijntjes en andere kenmerken, die specifiek zijn voor een verouderde huid. Daily Resurfacer, 35 builtjes, 90,80 euro (Dermatuer Bvba, Jules Bordetlaan 166, 1040 Brussel, 02 726 48 40).

6 Roc zet de strijd tegen rimpels voort met Retin-Ox+, en bedacht een combinatie die retinol dieper doet indringen, door een complex van actieve mineralen. Die geven de fibroblasten energie om te groeien en collageenvezels aan te maken. Rimpels worden van binnenuit gevuld en de huid herstelt zich op natuurlijke wijze. Retin-Ox+ Serum max, 30 ml, 28,95 euro, apotheek.

7 Benifiance van Shiseido verrijkt het gamma met een vliesmasker voor het gezicht. Elk velletje van dit luxemasker is doordrenkt met een half flesje antiverouderingsserum, wat overeenkomt met vijftig behandelingen. Naast retinol bevat de samenstelling vitamine C en E, het collageenversterkende hydroxyproline, hesperdine (een bestanddeel uit citrusvruchten dat de bloedsomloop stimuleert). Het kenmerkende ingrediënt van Shiseido Benifiance is chlorella, een algenextract dat veel voedingsstoffen bevat en een belangrijke rol speelt in het voorkomen van rimpels. Ook de Concentrated Anti-Wrinkle Eye Cream (15 ml, 53,10 euro) en Concentrated Neck Contour Treatment (73 euro), met dezelfde ingrediënten, zijn nieuw in dit gamma. Pure Retinol Intensive Revitalizing Face Mask, 4 stuks, 57 euro, parfumerie.

8 Voor een ‘lichte schaafbeurt’, een microdermabrasie, moet je volgens Roc de deur niet meer uit, Roc ontwikkelde een thuiskit. Bij microdermabrasie schrapen microkristallen een laagje huid weg om de celvernieuwing te stimuleren. Door de huid te vernieuwen, krijgen cellen minder kans om zich vast te hechten en rimpels te vormen. De huid ziet er jonger en frisser uit, en is fijner van textuur. De kit van Roc bevat een elektrische applicator met twee snelheden, een crème met aluminiumoxide microkristallen en zachte sponsjes voor een gelijkmatige verdeling. Renewex MicroDermabrasion Kit : 45,95 euro, apotheek.

Laura de Coninck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content