Naam en faam genieten ze al op gebied van mode. Maar ook in interieur-design dringen Belgische ontwerpers naar de top.

foto 1

Verzilverd tafelbestek, ontworpen door het duo Bataille & Ibens voor Wiskeman (lepel, vork en mes: 1400 fr. per stuk, mes: 1800 fr., Verso). Ook verkrijgbaar in massief zilver.

foto’s 2, 3 en 4.

Drie creaties van de Antwerpse ontwerpersgroep “L’Anverre” (Myriam Garouche, Armin Homolka, Marc Melis, Sem Schanzer en Jiri Suhajek). De grote gekleurde glazen kregen als titel “Danzende glazen met vliegende kontjes” mee: ze steunen op een bolletje onder de voet zodat ze heen en weer wiegen en bij een kleine tik rond hun as draaien (8000 fr. per stuk). De handgemaakte en mondgeblazen “Adome-Spiraal” kan dienen als vaas én – omgedraaid – als bolle fruitschaal op hoge voet (16.000 fr.). De schaal in dik, mondgeblazen glas, met een bolle en een puntige kant, kreeg de naam “Cut” (6000 fr.).

foto 5

De “G’s Hair-Washing Machine” is een eenmalig ontwerp van Hans Weyers en Klaas Borms voor een kapsalon. De creatie is op de eerste plaats een blikvanger met lamp (bedoeld om dag en nacht te branden als teken van aanwezigheid), maar wast ook de afgeknipte haren die gerecycleerd worden tot haarstukjes. (102.000 fr.)

foto 6

Karaf (33370 fr.), kommetje (1460 fr.), bord (1460 fr.) en kop (1000 fr.) in ongeglazuurd porselein, uit de serie “Blauw” van Rik Nys (bij La Compagnie des Linges).

foto 7

De lamp “Calisson”, met voet in leisteen en metaal en ellipsvormige stoffen kap, is getekend Ann Tack for Mordicus (Polygones Interiors, 6600 fr.).

foto 8

Het “One-Line”-servies, ontworpen door Bob Van Reeth voor Royal Boch, is aangevuld met een mokkastel (490 fr. voor kop en schotel). De oorspronkelijke set (1750 fr., Royal Boch) bestaat uit een bord, dessertbord, kommetje, thee- of koffiekop en schotel (niet op de foto).

foto 9

Originele, wijnrode wandlamp “BZZ”, gemaakt van een plastieken wijnbidon. Getekend: Vuylsteke 04 (alias Olivier).(2395 fr., Scoonwoon).

foto 10

Metalen wandrek “D.C.A.” met gleuven voor cd’s en een verplaatsbaar aluminium tabletje. Verkrijgbaar in drie verschillende breedten. Design Joëlle Kinnar (vanaf 8990 fr. voor het rek, 1950 fr. voor de tablet, Tradix).

foto 11

Elegant gebogen cd-rek “Virgo 80” uit metaal en glas, verkrijgbaar in diverse afmetingen. Design: Xavier Lust. (16.800 fr. voor het kleinste model, Tradix).

Informatie over de verkoopadressen vindt u op pag…

Styling Sonja Mertens / Foto’s Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content