Vegan bouillon

c_Kris Vlegels

Paddenstoelen zorgen ervoor dat deze vegan bouillon met kool en zeewier helemaal umami wordt, die hartige smaak die zo typisch is voor bouillon. Een recept van Karin Nuñez (Caldo).

Nodig
  • 5 l water
  • kombu (5 cm per halve liter water )
  • 2 paarse en 2 groene koolbladeren
  • 125 g witte miso
  • 1 groot stuk gember
  • sojasaus (naar smaak)
  • shiitakes (15 verse gof 20 à 25 gedroogde)
Bereiding
  1. De kombu moet één nacht op voorhand geweekt worden in water, de gedroogde paddenstoelen moeten 2 tot 5 uur weken. Voeg de paddenstoelen en kombu samen met het gezeefde weekvocht toe aan de pot met 5 liter water.
  2. Breng gedurende 2 uur aan de kook. Voeg dan gember, miso en de koolbladeren toe en laat nog 1 uur verder koken op zacht vuur. Breng daarna op smaak met sojasaus. Gebruik geen zout.
  3. Zeef het geheel: zo hou je een lekkere vegan bouillon over. De ideale basis voor een helder vegan soepje waar je tofoe en/of noedels en wat groenten aan kunt toevoegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content