Sappig & krachtig

Australië is zo groot als heel Europa. In het zuiden, van Perth tot Brisbane, worden de beste druiven voor wijn gekweekt. De wijnbouw geniet er van een stabiel zonnig klimaat, waardoor de druiven makkelijk rijpen en de wijnen vol, sappig en krachtig zijn.
...

Australië is zo groot als heel Europa. In het zuiden, van Perth tot Brisbane, worden de beste druiven voor wijn gekweekt. De wijnbouw geniet er van een stabiel zonnig klimaat, waardoor de druiven makkelijk rijpen en de wijnen vol, sappig en krachtig zijn.De Australiërs bouwden meteen hypermoderne wijnkelders met het beste materiaal. In één decennium werd Australië een van de machtigste spelers in de wijnwereld. Vooral in de lagere prijsklassen brak Australië snel door, maar nu worden er ook topwijnen gemaakt die de veeleisende liefhebber kunnen bekoren.Dé druif waarmee Australië wereldberoemd is geworden, is de shiraz: dezelfde druif als de syrah uit de Franse Rhônevallei. In Australië krijgt de shiraz een andere expressie: rijk en fluwelig, met meer kleur en alcohol. De streek bij uitstek voor deze druif is Barossa Valley in South Australia, de belangrijkste wijnprovincie. Maar wijnen van shiraz worden vrijwel overal in Australië gemaakt. Ze gaan bijzonder goed samen met wild en rood vlees.Rolf Binder, van Oostenrijkse afkomst, is al bijna 40 jaar wijnmaker op het familiedomein dat hij overnam van zijn ouders. Hij beschikt er over de beste wijngaarden met oude wijnstokken in de beroemde Barossa Valley. Hij maakt ook de wijnen van het honderd jaar oude familiedomein Hahn waarvan hij mede-eigenaar is.