01| LEVENDIGE MIJNSITE

De site van C-Mine in Genk is veel meer dan een symbool uit het verleden, het is een heel mooie plek met een gevarieerd cultureel aanbod. Bovendien is er een brasserie, een cafeetje, werken er designers en is er een kunstacademie. Om nog van enkele innovatieve denktanks te zwijgen.

02| NATUURRESERVAAT

Het vogelreservaat De Maten vind ik uniek, omdat je er door geuren overvallen wordt die je nergens elders ontmoet. Nachtschade en gagel groeien er, maar het is vooral de plek waar ik in mijn jeugd geravot heb, en waarnaast ik nu gebouwd heb. Ideaal voor een wandeling op blote voeten.

NATUURRESERVAAT DE MATEN, OP DE GRENS VAN GENK EN DIEPENBEEK.

03| GELATINEFABRIEK ALS ATELIER

Niet omwille van het gebouw aan de Hasseltse kanaalkom loop ik er graag langs, maar voor het atelier van kunstenaar Koen Vanmechelen, de kippenman. Zijn installaties zijn geweldig en zijn creaties gaan nooit om l’art pour l’art. Er zit een heel verhaal achter zijn kunstwerken, waarin ook wetenschappen en filosofie een plaats krijgen.

OUDE GELATINEFABRIEK, KANAALKOM, HASSELT

04| MODE ANDERS

Het Modemuseum is erg interactief en vooral minder elitair dan men verwacht. Ook de locatie in een oud klooster is prachtig, en de shopping-route en modetour door de stad zijn een extra.

MODEMUSEUM, GASTHUISSTRAAT 11, 3500 HASSELT, WWW.MODEMUSEUMHASSELT.BE.

05| LEVENDE GESCHIEDENIS

Er wordt altijd wat smalend gedaan over het openluchtmuseum Bokrijk, maar het is een levende les in geschiedenis, erg authentiek en illustratief. Er worden heel verschillende activiteiten opgezet en er is een grote, gratis speeltuin.

OPENLUCHTMUSEUM, BOKRIJKLAAN 1, 3600 GENK, WWW.BOKRIJK.BE.

06| IDYLLISCH LANDSCHAP

De Voerstreek is zo mooi als ze beweren: een heuvelend, idyllisch landschap met grazende koetjes in de wei, kapelletjes en heel mooie fietsroutes. Ik was onlangs nog in Teuven en dat is prachtig.

07| RESTAURANT DE SLAGMOLEN

Ik kom er niet zo vaak, maar de keuken van Bert Meewis is zijn twee Michelinsterren absoluut waard. Je moet er een gin-tonic drinken, en zalm bestellen met Belgische kaviaar. Absoluut de moeite voor een ommetje.

DE SLAGMOLEN, MOLENWEG 177, 3660 OPGLABBEEK, WWW.SLAGMOLEN.BE, 089 85 48 88.

08| RESTAURANT LA BOTTE

Mijn favoriete Italiaanse restaurant, zonder kapsones, waar alles authentiek en vers is, voorzien van een eigen twist. Wijn hoef je er niet te kiezen, dat doet Gaspare voor je met de flair van een echte Italiaan.

LA BOTTE, EUROPALAAN 99, 3600 GENK, WWW.LABOTTE.BE, 089 36 25 45.

09| BLAUWBESSEN-VELDEN

De Blueberry Fields is een heel bijzondere plek waar alles rond blauwe bessen draait. Je kunt ze er zelf gaan plukken en je ontmoet er de vreemdste mensen. Dat ze voor kwaliteit gaan, bewijzen de internationale orders, tot in China toe.

BLUEBERRY FIELDS, SCHOMSTRAAT 145, 3582 KOERSEL, WWW.BLUEBERRYFIELDS.BE, 011 42 52 75.

10| ALLE SOORTEN DESIGN

Donum in Hasselt is een unieke zaak voor wie van design houdt, of het nu voor een lastminutecadeautje dan wel om klassieke stoelen van Panton of van Eames gaat. Keuze te over, en dat in alle prijsklassen.

DONUM, HAVERMARKT 31-33, 3500 HASSELT, WWW.DONUM.BE, 011 22 83 36.

Plan uw uitstappen met het openbaar vervoer. Voor dienstregelingen en info over dagtrips, raadpleeg www.belgianrail.be/nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content