Steeds vaker worden elektrische toestellen ingezet voor onze verzorging. Verhogen ze de efficiëntie of eerder de rekening ?

SOFIE ALBRECHT

01 | Automatische reinigings-borstel voor het gelaat

Een borstel zou efficiënter je gelaat reinigen dan wanneer je je handen gebruikt. Bovendien zorgt de massage voor een exfoliatie van dode huidcellen en een betere doorbloeding, waardoor je een frissere teint krijgt. Ook de poriën zouden op termijn fijner ogen. Philips lanceerde enkele maanden geleden al de VisaPure (159,99 euro inclusief twee borstels, reserveborstels : 8,99 euro), die een milde dieptereiniging belooft. Een ingebouwde timer laat drie keer twintig seconden de automatische borstels trillen en draaien, zodat je afwisselend voorhoofd, linker- en rechterkant kunt bewerken. Het verschil met de Mia 2 van Clarisonic (149 euro, reserveborstel : 25 euro) is dat deze uitsluitend trilt, zodat de huid niet wordt uitgerekt. De 300 trilbewegingen van de zachte, antibacteriële haren geven een licht kriebelend gevoel dat nog wat nazindert. Het gelaat voelt in beide gevallen zacht en proper. Na enkele dagen bespeur ik inderdaad minder onzuiverheden, maar is mijn huid ook wat droger dan normaal. Niet langer gebruiken dan wordt aangegeven dus, en pas ook het gebruik van peelings en scrubs aan, zeker als je een droge, gevoelige huid hebt.

CLARISONIC EXCLUSIEF BIJ ICI PARIS XL, PHILIPS BIJ ELEKTROZAKEN. INFO : 070 700 036, WWW.PHILIPS.COM.

02 | Huiddiagnose door de computer

Ioma combineert huidverzorging met hightech : in elk verkooppunt analyseert een toestel gratis de conditie van uw huid en geeft het de verzorgingsprioriteiten aan. Het bedrijf achter de technologie maakt onder andere sensoren voor airbags. Op basis van de analyse ontvangt u een lijstje met producten (van 7 tot 86 euro) die aan uw behoeften voldoen. Voor wie het graag nog persoonlijker heeft, is er een kit met producten waarvan de concentratie van de activa op maat wordt aangepast. Alle meetgegevens worden bewaard onder uw eigen profiel, zodat de evolutie van uw huid wordt bijgehouden bij volgende check-ups.

EXCLUSIEF BIJ ICI PARIS XL.

03 | Scrubben en epileren voor gladde benen

Braun had met de Silk-épil 7 al een efficiënte epilator in huis die de kortste haartjes meepakt, met een ingebouwd lichtje om de haartjes op te sporen en massagerollertjes die de pijn moeten verzachten. De nieuwe versie kreeg er een scrubborstelkop bij en werd omgedoopt tot de Skinspa (189,99 euro). Het borsteltje trilt 3000 keer per minuut, zacht of intenser. Het toestel is snoerloos en waterdicht, zodat je het probleemloos in douche of bad kunt gebruiken. De idee om machines in te schakelen voor het zware wrijf- en smeerwerk is aantrekkelijk. Voor ruwere zones zoals voetzolen vind ik het echter iets te zacht, en voor grotere oppervlaktes is de borstel te klein om het snel vooruit te doen gaan.

BIJ DE ELEKTROZAAK. INFO : WWW.BRAUN.COM.

MEER REVIEWS VINDT U OP WWW.KNACKWEEKEND.BE/BEAUTY.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content