Sofie Albrecht
Sofie Albrecht Sofie Albrecht is beautyjournaliste en mede-oprichtster van de blog Café Cosmétique

De trend gaat onverminderd verder : steeds meer merken lanceren hun eigen BB-crèmes, een hybride tussen make-up en huidverzorging met vaak uiteenlopende verdiensten. Een overzicht van enkele nieuwkomers.

Kiehl’s Actively Correcting & Beautifying BB Cream SPF 50/PA+++

(TUBE 30 ML : 29 EURO, 3T)

Belooft : dekking, hydratatie en bescherming.

Getest : Kiehl’s volgt de oorspronkelijke definitie van een BB-crème : een geurloze verzorging die behoorlijk dekt én een hoge uv-bescherming biedt. Verzorging betekent in dit geval hydratatie en het corrigeren van oneffenheden met behulp van vitamine C. De formule is een technisch hoogstandje, want de ingrediënten zijn moeilijk te combineren. De dikke crème wrijft gemakkelijk uit zonder in de huid te verdwijnen, waardoor je een redelijke camouflage hebt van oneffenheden en een lichtjes matte finish.

WWW.KIEHLS.BE

L’Oréal Nutrilift Gold BB Cream Anti-Age SPF 20

(POMPFLACON 30 ML : 14,99 EURO)

Belooft : een stevigere, egale en stralende huid.

Getest : een cocktail van verschillende antiverouderingsingrediënten (pro-retinol, pro-lastyl, pro- xylane, vitamine C en hyaluronzuur) doen vermoeden dat dit product voor de rijpere huid bestemd is. Dat wordt bevestigd door de rijke crèmetextuur, die een voedend, comfortabel gevoel geeft, en roze paarlemoerpigmenten, die pas kleur bekennen bij het uitwrijven. Het verjaagt de grauwheid met een mooie gloed en lichte dekking.

GROOTDISTRIBUTIE

Vichy Idéalia BB SPF 25

(TUBE 40 ML : 23,95 EURO)

Belooft : grauwheid te verjagen.

Getest : deze getinte, vetvrije

fluïde ruikt fris, smeert vlot uit en trekt snel in. Komboecha-extract wordt ingezet om op de helderheid van de huid te werken, net zoals rozige pigmenten, die de huid een subtiele gloed geven zonder glans.

APOTHEEK

Shiseido Perfect Hydrating BB Cream SPF 30

(TUBE 30 ML : 35 EURO, 2T)

Belooft : hydratatie en bescherming.

Getest : de lichte, olievrije crème-textuur voelt comfortabel aan en geeft een lichte maar streeploze dekking met een semimatte finish. Het product vermindert roodheid en grauwheid, maar wie meer te verbergen heeft, grijpt best naar zwaarder geschut.

PARFUMERIE

Payot Hydra24 Perfection SPF 15 (TUBE 50 ML : 29 EURO, 2T)

Belooft : hydratatie en een egalere, stralende teint.

Getest : de lichte formule heeft een frisse geur, hydrateert goed maar dekt amper. De uv-bescherming is met een SPF 15 aan de lage kant om een echte BB-crème te zijn. Dit is voor ons dan ook eerder een getinte dagcrème.

WWW.PAYOT.COM

Clarins BB Skin Perfecting Cream SPF 25

(TUBE 45 ML : 33 EURO, 3T)

Belooft : hydratatie, dekking en bescherming.

Getest : de olievrije crèmetextuur dringt snel in zonder een spoor na te laten en zorgt voor een comfortabel aanvoelende, zachte huid. Geeft een medium dekking met een satijnfinish en biedt bescherming met behulp van antioxidanten en een antipollutiecomplex.

PARFUMERIE

MEER REVIEWS VINDT U OP WWW.KNACKWEEKEND.BE/BEAUTY.

SOFIE ALBRECHT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content