Sofie Albrecht
Sofie Albrecht Sofie Albrecht is beautyjournaliste en mede-oprichtster van de blog Café Cosmétique

De herstellende en voedende eigenschappen tegen het licht gehouden.

1. BIOTHERM BLUE THERAPY (PIPETFLACON 30 ML : 51 EURO)

Belooft : verouderingssymptomen zoals vlekjes en lijntjes te voorkomen en te herstellen.

Getest : Biotherm haalt zijn geschut uit algen met herstellende en verstevigende eigenschappen. Die zitten verwerkt in een waterachtige geltextuur die snel indringt en een zilte geur heeft waar we persoonlijk niet zo tuk op zijn. De transparante gel bevat minuscule gouddeeltjes die de huid een subtiele gloed geven. Mijn huid voelt na enkele dagen iets soepeler aan, maar voor mijn pigmentvlekjes zal ik zwaarder geschut moeten inzetten.

In de parfumerie

2. L’ORÉAL REVITALIFT LASER SERUM (POMPFLACON 30 ML : 21,99 EURO)

Belooft : minder rimpels, een vollere huid en een egalere teint.

Getest : deze licht geparfumeerde fluïde geeft een subtiele gloed aan de huid, dringt snel in en trekt een beetje, wat zou moeten wijzen op de liftende eigenschappen. Na enkele dagen gebruik al stelde ons proefkonijn vast dat haar huid steviger leek en aanvoelde. De huid was soepel dankzij een goede hydratatie (hyaluronzuur).

Grootdistributie

3. ESTÉE LAUDER PERFECTIONIST WRINKLING LIFTING FIRMING SERUM (POMPFLACON 30 ML : 80,68 EURO)

Belooft : rimpels te verminderen en huid te verstevigen en te liften.

Getest : de textuur is een soort veloursachtige gelcrème die gemakkelijk uitwrijft en lijkt te verdampen op de huid, die meteen zachter aanvoelt. Een kritische blik moet toegeven dat die fronsrimpel iets vager lijkt, zonder twijfel te danken aan de elastomeren die rimpels opvullen en slimme pigmenten die optisch vervagen. Op lange termijn zouden de aanwezige peptiden de collageen- en elastineproductie stimuleren, zodat rimpels van binnenuit worden aangepakt.

In de parfumerie

4. HELENA RUBINSTEIN RE-PLASTY PROFILLER (PIPETFLACON 30 ML : 240 EURO)

Belooft : een gladdere, stevigere en beter gehydrateerde huid.

Getest : dit product is geïnspireerd op het principe van injecties met hyaluronzuur. In de esthetische ingrepen worden ze gebruikt om groeven en rimpels van binnenuit op te vullen. Dit serum bevat twee soorten hyaluronzuur : een met een hoog moleculair gewicht dat als een film op de huid blijft liggen en vocht vasthoudt, en een met een laag moleculair gewicht om dieper door de huid te kunnen dringen. Dit is het enige serum uit de test dat genoeg comfort geeft om de nachtcrème over te slaan (indien je geen al te droge huid hebt).

In de parfumerie

5. GIVENCHY SMILE ‘N REPAIR SERUM SPF 15/PA++ (POMPFLACON 30 ML : 93,79 EURO)

Belooft : rimpels te vervagen.

Getest : de lichtroze, waterachtige fluïde is licht geparfumeerd en bevat micropaarlemoerdeeltjes die de huid een subtiele gloed geven. De huid voelt wat trekkerig aan (dat is het beloofde opspannende effect), alsof ze vocht mist. Toch blijkt de formule verschillende hydraterende stoffen te bevatten. Een goed antirimpelproduct is in de eerste plaats vooral hydraterend : de huid zwelt (tijdelijk) wat op waardoor lijntjes automatisch wat vervagen.

In de parfumerie

SOFIE ALBRECHT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content