Sofie Albrecht
Sofie Albrecht Sofie Albrecht is beautyjournaliste en mede-oprichtster van de blog Café Cosmétique

Welke fond de teint past bij uw huid?

1. YSL LE TEINT TOUCHE ECLAT (16 T, 30 ML : 42,20 EURO)

Belooft : een heldere, egale teint.

Getest : deze foundation maakt gebruik van een soft- focusgel waarmee een masker-effect vermeden wordt. Geeft een natuurlijk resultaat met lichte dekking.

In de parfumerie

Meer besprekingen op www.knackweekend.be/beauty

2. GIORGIO ARMANI MAESTRO FUSION MAKE-UP SPF 15 (PIPETFLACON 30 ML : 61 EURO)

Belooft : lichte textuur met hoge pigmentconcentratie.

Getest : “Dit is geen founda- tion”, stelt Armani’s make-upgoeroe Linda Cantello. De zeer vloeibare textuur is inderdaad ongewoon. In plaats van water koos men vluchtige oliën die verdampen na het aan- brengen. Daardoor krijg je een vederlichte textuur die zich zeer vlot laat aanbrengen zonder strepen. Geeft een lichte, egale dekking.

Bij Parfuma in Antwerpen, Galeria Inno in de Brusselse Nieuwstraat en Woluwe shopping

3. SHISEIDO RADIANT LIFTING FOUNDATION SPF 15 (POMPFLACON 30 ML : 46 EURO)

Belooft : een stevigere, egale huid met minder zichtbare rimpels.

Getest : hoewel de beloftes voornamelijk gaan over de verzorgende eigenschappen van het product, dat eerder bedoeld is voor de rijpere huid, zouden we deze foundation vooral aanraden omwille van zijn dekkingskracht. De geurloze crèmetextuur geeft een comfortabel gevoel en een behoorlijke dekking, maar zonder cake-effect. De huid krijgt een mooie gloed zonder te glanzen.

In de parfumerie

4. CLARINS SKIN ILLUSION LOOSE POWDER FOUNDATION (LOS POEDER, 6T, 36 EURO)

Belooft : de dekkingskracht van een fluïde met de lichtheid van een poeder.

Getest : poeders hebben de neiging om de huid uit te drogen en geven gemakkelijk een gesofisticeerd, minder natuurlijk effect. Het aanbrengen vind ik niet zo praktisch : de compacte borstel neemt behoorlijk veel poeder op, dus eerst aftikken is een must. Het effect is uiteraard mat, maar minder cakeachtig dan een doorsneepoeder. Al bij al oogt het redelijk natuurlijk, mits je niet te veel gebruikt. De dekking is aanvankelijk gemiddeld, maar de dag kom je er niet mee door. Ideaal dus voor een avondje uit, als de make-up wat gesofisticeerder mag.

In de parfumerie

5. GUERLAIN PARURE DE LUMIÈRE SPF 25-PA+++ (POMPFLACON-FLUÏDE : 51,01EURO, CRÈME : 53,14 EURO)

Belooft : een heldere, gehydrateerde teint.

Getest : de fris geparfumeerde, lichte fluïde smeert vlot uit en legt een soort voile over de huid die een lichte gloed geeft zonder te glanzen. De dekking is zeer licht, dit product is dan ook eerder om de huid te doen stralen dan om imperfecties te verbergen.

In de parfumerie

SOFIE ALBRECHT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content