DE NIEUWE SERUMS BELOVEN NIET MINDER DAN EEN PERFECTE HUID. WIJ NAMEN DE OPVALLENDSTE NIEUWIGHEDEN ONDER DE LOEP.

1. SHISEIDO FUTURE SOLUTION LX ULTIMATE REGENERATING SERUM (30 ML : 275 EURO)

Belooft : de kwaliteit van de huid te herstellen en verbeteren.

Mening : in het serum, dat meer als een crème dan als een gel aanvoelt, zitten kleine bolletjes die smelten op de huid. Een zijige textuur met een aangename bloemige geur doet de huid meteen comfortabel aanvoelen. Dat wordt bevestigd door de ingrediëntenlijst, die vooral hydraterende stoffen bevat. Ons proefkonijn gebruikte haar testexemplaar alvast tot de laatste druppel.

Parfumerie

2. CLARINS CAPITALE LUMIÈRE SERUM (30 ML : 85 EURO)

Belooft : een stralende, egale huid met minder rimpeltjes en vlekken.

Mening : deze gelcrème dringt meteen in de huid zonder een film achter te laten en heeft een aangename, bloemige geur. De formule bevat voornamelijk vochtbindende ingrediënten en een resem exotische plantenextracten, waarvan we de toegevoegde waarde niet meteen konden achterhalen. Het beloofde éclat en de vagere rimpeltjes lijken ons in de eerste plaats dan ook een gevolg van de hydraterende stoffen.

Parfumerie

3. LANCOME VISIONNAIRE (30 ML : 73,71 EURO)

Belooft : de huid te perfectioneren, door rimpels en vlekken minder zichtbaar te maken, de poriën te verfijnen.

Mening : inspiratiebron waren de herstelmoleculen die in actie komen wanneer planten beschadigd worden. Het fluïde bevat optische pigmenten die een zeer subtiele roze gloed geven aan de huid om die er wat frisser te doen uitzien. Na een maand lijkt die opkomende pigmentvlek minder zichtbaar en mijn poriën inderdaad wat fijner. Maar een waardig alternatief voor botox, fillers, peelings of laser ? Dat lijkt me dan weer wat overdreven.

Parfumerie

4. ESTEE LAUDER IDEALIST EVEN SKINTONE ILLUMINATOR (30 ML : 68,37 EURO)

Belooft : onmiddellijk een stralende teint en na verloop van enkele weken een egalere huid.

Mening : wij zijn enthousiast over de mooie gloed die de huid krijgt dankzij micropigment van goud en roze. Het is zichtbaar, maar doet je er niet als een glitterbal uitzien. Maar het houdt ons wel wat tegen om het ook ’s avonds te gebruiken, zoals voorgeschreven. Misschien zagen we daarom na enkele weken slechts een lichte verbetering wat pigmentvlekken betreft.

Parfumerie

5. GIVENCHY LE SOIN NOIR SÉRUM (30 ML : 354 EURO)

Belooft : een stralende, jongere huid, dankzij een zwarte alg die de collageenstructuren opnieuw zou opbouwen.

Mening : de zwarte geltextuur doet wat bevreemdend aan, maar smelt letterlijk weg op de huid. Het serum geeft comfort en hydrateert, wat een frisse teint ten goede komt en lijntjes minder diep doet lijken. We hebben geen lab om te testen of een alg inderdaad in staat is om de collageenvoorraad weer aan te vullen, maar ons proefkonijn in de doelgroep (40+) zag niet direct een verschil.

Parfumerie

Samenstelling Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content