Wilt u er graag fris en uitgerust uitzien ? Onze beautyspecialiste testte zes nachtcrèmes die u daarbij kunnen helpen.

1. ESTéE LAUDER TIME ZONE NIGHT (POT 50 ML : 82 EURO)

Belooft : langdurige hydratatie, minder rimpels.

Onze mening : deze aangename crèmetextuur trekt snel in, heeft een frisse, naar verluidt kalmerende geur en is geschikt voor alle huidtypes. De lange ingrediëntenlijst vermeldt voornamelijk hydraterende stoffen en dat voel ik de volgende ochtend al aan mijn huid.

Parfumerie.

2. ORLANE EXTREME ANTI-WRINKLE REGE-NERATING NIGHT CARE (POT 50 ML : 180 EURO)

Belooft : rimpels glad te strijken en op de celvernieuwing te werken.

Onze mening : de compacte crèmetextuur lijkt vooral bestemd voor 40-plussers met een droge huid. Bij de ingrediënten zien we vooral hydraterende en vochtvasthoudende stoffen, wat een instanteffect moet garanderen. Deze stoffen doen de huid licht opzwellen, waardoor rimpels minder diep lijken.

Parfumerie.

3. KIEHL’S MIDNIGHT RECOVERY CONCEN-TRATE (PIPETFLACON 30 ML : 39 EURO)

Belooft : een zachtere, stralende teint en hydratatie. Lichtgewichtelixir zonder parabenen, parfum of minerale olie.

Onze mening : enkele druppels olie zijn al voldoende voor het gelaat. De kalmerende lavendelgeur valt op en de olie trekt snel in zonder een vet spoor na te laten. We herkennen vooral plantaardige oliën, die de huidbarrière verstevigen en vocht vasthouden. Een heel droge huid heeft wellicht nog behoefte aan een comfortabele crème.

www.kiehls.be, te koop in Antwerpen (Lombardenvest 80) en Brussel (Senteurs d’Ailleurs)

4. EUCERIN DERMODEN-SIFYER NACHTCRèME (POT 50 ML : 28 EURO)

Belooft : een verstevigde, meer elastische huid met zichtbaar minder rimpels. Voor 55-plussers.

Onze mening : een frisse crème met vooral hydraterende ingrediënten in de hoofdrol, waardoor het zeer waarschijnlijk is dat rimpels inderdaad (tijdelijk) minder diep lijken. Arctiin en Apiaceaepeptiden beloven de collageensynthese te stimuleren zodat ook van binnenuit op de rimpels wordt gewerkt. Panthenol zorgt dan weer voor een betere celvernieuwing.

Grootdistributie.

5. KENZOKI NIGHTSHIFT CREAM (POT 50 ML : 63,06 EURO)

Belooft : een gladde, veerkrachtige huid.

Onze mening : de crème heeft een aangename textuur, als van een opgeklopte crème. Dat weerspiegelt zich in de ingrediëntenlijst die veel stoffen vermeldt die eerder iets doen voor de textuur van de crème zelf dan voor de huid. Verder bevat de crème ook hydraterende ingrediënten die mijn huid zacht doen aanvoelen.

Parfumerie.

6. CLARINS CAPITAL LUMIèRE NUIT (POT 50 ML : 90 EURO)

Belooft : een stralende, verstevigde huid.

Onze mening : de crème is aangenaam, geeft comfort en heeft een lekkere, subtiele geur. Hoofdingrediënten zijn een resem stevige hydraterende stoffen die vooral een droge huid ten goede komen. Twee plantenextracten werken voornamelijk verstevigend. De dagcrème heeft ook effect op vlekjes.

Parfumerie.

www.knackweekend.be/beauty

Samenstelling Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content