Op het strand denkt iedereen automatisch aan zonnecrème, maar elders brandt de zon even hard. Tot negentig procent van de huidveroudering kan men toeschrijven aan dagelijkse (onbeschermde) blootstelling aan uv-stralen. Onze beautyspecialist testte zes uv-beschermingsproducten voor elke dag.

1. CLINIQUE CITY BLOCK SHEER SPF 25 (TUBE, 24,40 EURO)

Deze getinte vet- en parfumvrije crème is een klassieker. Hij bevat antioxidantia, anti-irriterende stoffen en minerale filters. Deze laatste leggen een film op de huid die uv-stralen weerkaatsen, zodat ze niet in de huid dringen (wat chemische filters wel doen, waardoor mogelijk irritaties ontstaan). Dat maakt dit product geschikt voor de meest gevoelige huid.

In de parfumerie

2. DERMALOGICA DAY-LIGHT DEFENSE SOLAR DEFENSE BOOSTER SPF 30 (50,75 EURO)

Dit product combineert uv-bescherming met antioxidantia. Naast de schade die uv-stralen aanrichten, doen ze ook vrije radicalen ontstaan die gezonde huidcellen aanvallen. Antioxidantia (hier worden vitamines C en E en extracten van groene thee en druivenpitten gebruikt) kunnen die vrije radicalen neutraliseren. Je kunt het product ook vermengen met je dagcrème.

In het schoonheidsinstituut ; www.dermalogica.be

3. SHISEIDO URBAN ENVIRONMENT UV PROTECTION CREAM SPF 30 (33,50 EURO) EN SPF 50 (37,50 EURO)

Een cocktail van zonnefilters, antioxidantia en hydraterende stoffen bieden een goede bescherming tegen uv-stralen, droogte en oxidatie door luchtvervuiling. Aandacht ook voor een aangename textuur die snel indringt, de huid zacht doet aanvoelen en licht bloemig geparfumeerd is.

In de parfumerie

4. LA MER THE SPF 30 UV PROTECTING FLUID (40 ML : 76 EURO)

De witte fluïde heeft een zijdeachtige, lichte, niet-vette textuur die snel indringt zonder sporen na te laten. Algenextracten hydrateren de huid door vocht vast te houden en een mix van natuurlijke en chemische filters beschermen tegen uv A- en uv B-stralen. Kan perfect dienen als make-upbasis.

In de parfumerie

5. CLARINS UV PLUS ECRAN JOUR HAUTE PROTECTION SPF 40 (30 ML : 38,50 EURO)

Deze lichte fluïde dringt snel in, matteert de huid en hydrateert lichtjes, waardoor het kan dienen als make-upbasis. Clarins kiest voor minerale filters. Voor gevoelige huid, hoewel er wel wat bewaarmiddelen en geurstoffen in zitten.

In de parfumerie

6. KIEHL’S ULTRA LIGHT DAILY UV DEFENSE SPF 50 (TUBE 30 ML : 29 EURO)

Deze olievrije, geurloze crème dringt snel in zonder een vette film na te laten, hydrateert en matteert de huid. Antioxidantia en de Mexoryl-filters (gepatenteerd door de L’Oréalgroep) bieden een brede uv-bescherming.

Kiehl’s, Lombardenvest 80, 2000 Antwerpen. 03 226 14 60. www.kiehls.com

Samenstelling Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content