Bent u op zoek naar een langdurige egale teint ? Onze beautyspecialist testte vijf nieuwe foundations die u daarbij kunnen helpen.

1. BOURJOIS HEALTHY MIX (6T, 14,90 EURO)

Deze haast geurloze fluĆÆde in pompflacon smeert gemakkelijk uit en geeft een semimat, natuurlijk resultaat. Een halve fruitmand werd aangesleept om de huid te laten stralen, maar daar moesten in ons geval toch nog andere hulpmiddelen aan te pas komen. Ook de belofte om zestien uur stand te houden leek ons overdreven.

Bij Ici Paris XL, Di, Kruidvat en zelfstandige parfumerieƫn.

2. NIVEA EXTREME RESIST FOUNDATION (4T, 15,50 EURO)

Nivea belooft de klok rond een matte teint. De pompflacon geeft erg ruime porties. Te ruim als je niet je hele gelaat wil volsmeren. De trend is immers natuurlijk, waarbij foundation enkel gebruikt wordt om de kringen onder de ogen te camoufleren, alsook rode vlekjes rond de neus en op kin en voorhoofd. Deze foundation dekt behoorlijk, maar je moet hem goed uitwerken om een natuurlijke finish te krijgen.

In de grootdistributie.

3. LANCƔME TEINT IDOLE SILKY MAT SPF 16 (30 ML : 34 EURO)

Deze tube bevat een erg vloeibare, luchtige textuur die gemakkelijk uitsmeert en behoorlijk dekt. Het geeft een eerder matte maar niet poederachtige finish. Het resultaat oogt naturel, alsof je met photoshop oneffenheden hebt vervaagd. We hebben er onze nachtrust niet voor gelaten om te zien of de claim van achttien uur wordt ingelost, maar we merkten toch op dat hij behoorlijk lang standhield. Een van de duurdere foundations, maar in deze test een duidelijke favoriet.

In de parfumerie.

4. CLARINS TEINT HAUTE TENUE (30 ML : 34,20 EURO, 6T)

De nieuwe foundations bieden tegen elkaar op als het om aantal beloofde uren hechtkracht gaat. Clarins claimt vijftien uur lang de huid egaal, gehydrateerd en comfortabel te houden. Deze fluĆÆde in pompflacon gaf ons een langdurig matte, dekkende finish zonder cake-effect, dankzij softfocuspigmenten die oneffenheden optisch vervagen. Een goed product waar je de dag mee doorkomt, maar vijftien uur is wat optimistisch ingeschat.

In de parfumerie.

5. DIORSKIN NUDE COMPACT NATURAL GLOW SCULPTING POWDER MAKE-UP SPF 10 (4T, 55,49 EURO)

Ons enthousiasme over het dekkende, natuurlijke resultaat van de Diorskin Nude Powder Make-up vorig jaar maakte ons nieuwsgierig naar deze compactversie, die drie producten combineert : een egaliserende foundation, een schaduwtint om contouren te modelleren en een highlighter om oogcontouren en jukbeenderen te laten stralen. Handig, was onze eerste indruk. In de praktijk bleek het iets moeilijker om een streeploos resultaat te bekomen dat de losse poederversie evenaart. In de parfumerie.

Samenstelling Sofie Albrecht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content