Het ideaal van de strakke, sinaasappelvrije huid doemt weer op. Naast regelmatig sporten, een gezonde voeding en veel water drinken biedt ook cosmetica bijstand.

1. Stroom om ingrediënten beter te doen indringen

Het merk Nu Skin stelt dat het gebruik van het AgeLoc Galvanic Body Trio (454,21 euro voor het apparaat, de Body Shaping Gel en de Dermatic Effects Lotion) à rato van drie keer per week gedurende twee maanden de huid beduidend strakker en steviger zal doen ogen. De lotion belooft hydratatie en celvernieuwing aan te pakken, de gel stevigheid. Het apparaat werkt volgens het principe van magnetische polen : doordat het dezelfde lading heeft als het product, worden de activa als het ware in de huid geduwd. Nu Skin claimt dat het zo de opname van de actieve ingrediënten kan bevorderen. Hoewel het woord stroom altijd de neiging oproept om naar een aanvullende verzekering voor beroepsongevallen te vragen, voel ik niets spe- ciaals wanneer ik het apparaat gebruik. Dagelijks gedisciplineerd vijf minuten de probleemzones masseren met gerichte producten doet mijn bovenbenen net iets strakker ogen na een week. Maar 450 euro is een hoop geld, die pas zal renderen als je voldoende discipline en volharding hebt.

www.nuskin.com

2. Drainerende olie

Liérac Body-Slim Drainage (spray 100 ml : 32 euro) belooft de huid gladder te maken en overtollig water af te voeren. De spray verstuift een nagenoeg geurloze waterachtige fluïde die het zijige gevoel van een droge olie geeft wanneer je hem insmeert. Trekt redelijk vlot in. Op de website vindt u de massagetechniek uitgelegd die speciaal voor dit product ontwikkeld is.

Apotheek

3. Massageroller

Volgens Vichy schuilt het geheim van gladde, strakke vormen in een combinatie van afvoerende stoffen als cafeïne en massage. De applicator van de Cellu Destock Expert (tube 150 ml : 34,95 euro) verspreidt een groene, fris geurende gelcrème die snel intrekt, terwijl de ingebouwde massagekogels de weefsels masseren en kneden. Regelmatig toepassen zou de steunvezels van de huid stimuleren, waardoor die steviger wordt.

Apotheek

4. Manuele massage

Clarins Body Lift Cellulite Control (flacon 200 ml : 49,50 euro) is een smeltende gelcrème met cafeïne om de bloeddoorstroming te stimuleren, en met een hoop plantaardige extracten die de huid zachter en strakker maken. Het bijzondere echter zijn de massagetechnieken die het merk uitgedokterd heeft voor een betere doorbloeding en afvoer van vocht en vet. Die krijgt u uitgelegd op de bijsluiter. De formule zelf belooft de huid glad te maken, te verfijnen en te verstevigen.

Parfumerie

DOOR SOFIE ALBRECHT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content