P eter Klosse is eigenaar van het bekende Nederlandse wildrestaurant De Echoput, gelegen in de koninklijke Kroondomeinen van Paleis Het Loo, in de buurt van het Nederlandse Apeldoorn. Peter Klosse nam het restaurant over van zijn ouders na studies bedrijfskunde aan de hoog aangeschreven Universiteit Nijenrode en de Interfaculteit Bedrijfskunde Delft, waar hij de titel doctorandus behaalde. Er volgden studies hotel/restaurantmanagement aan Cornell University, Ithaca, New York en een diploma Vinoloog van de Wijnacademie. Peter Klosse schreef drie boeken: Wildgerechten, de vier seizoenen van de Echoput, waarin hij en zijn chef-kok Theus de Kok zorgen voor een ommekeer in het denken over wild, het boek Smaak, dat algemeen wordt aanzien als een standaardwerk, en Smaakstijlen met de nieuwste bevindingen over smaak en het combineren van wijn en gerechten. Momenteel is Peter Klosse promovendus aan de Universiteit Maastricht en houdt hij zich vooral bezig met het schrijven van het proefschrift Classifying Taste, a proposition to define and classify taste in objective and universal terms. Een gesprek met de smaakprofessor.
...