DE NIEUWE KLASSIEKERS

TRAPÈZE van Céline

Iedereen kent klassiekers als de ‘2.55’ van Chanel of de ‘Brillant’ van Delvaux. Beide al meer dan vijftig jaar oud, maar nog echt in de mode. En dat is opmerkelijk, want de houdbaarheid van een handtas is tegenwoordig niet veel meer dan één seizoen. Op enkele uitzonderingen na. Deze vijf tassen hebben de status van it bag overstegen en verdienen het label ‘nieuwe klassiekers’. Ook al komen ze wel elk seizoen in een nieuw en begerenswaardig kleurtje.

TRAPÈZE van Céline

Bouwjaar : 2011.

Prijs : vanaf 1800 euro.

Beschrijving : genoemd naar zijn opvallende trapeziumvorm. Het gebruik van kleurblokken en verschillende materialen voor de ‘vleugels’, het frame en de voorflap brengt het strakke design van de tas tot leven. De Trapèze is een van de meest gekopieerde tassen van het moment. Niet verwonderlijk, als u weet dat Céline sinds de lancering van de Trapèze de omzet zag verdubbelen.

Bekende fans : Katie Holmes, Amanda Seyfried en Dakota Fanning.

BAYSWATER van Mulberry

Bouwjaar : 2003.

Prijs : vanaf 1150 euro.

Beschrijving : de eerste Britse it bag. Zonder logo, maar met de bekende posttassluiting. Het model doet denken aan een mix van een klassieke dokterstas en de Birkin van Hermès. De Bayswater gaf een nieuwe richting aan Mulberry, dat zijn roots heeft op het Engelse platteland. Het basismodel wordt nog altijd geproduceerd in Somerset.

Bekende fans : Kate Moss, Alexa Chung en Blake Lively.

2JOURS van Fendi

Bouwjaar : 2012.

Prijs : vanaf 1450 euro.

Beschrijving : een moderne, opulente ‘shopper’ met korte handvatten, gekenmerkt door de smalle, metalen rand vooraan op de tas en het leren label, waarop men zijn initialen kan laten graveren. De tas bestaat, zoals een Fendi betaamt, behalve in kalfsleer ook in bont en tal van exotische ledersoorten zoals krokodil, python en rog.

Bekende fans : Tilda Swinton, Keira Knightley en Sarah Jessica Parker.

SC BAG PM van Louis Vuitton

Bouwjaar : 2009.

Prijs : vanaf 3100 euro.

Beschrijving : Ontworpen door Sofia Coppola, regisseur en goede vriendin van Marc Jacobs, toen artistiek directeur van Vuitton. Gemaakt van kalfsleer en geïnspireerd op de Vuittonklassiekers Speedy en Keepall. Sinds eind vorig jaar is er ook een kleinere versie met lange schouderriem van de tas beschikbaar.

Bekende fans : Olivia Palermo, Miranda Kerr en uiteraard Sofia Coppola.

PS11 van Proenza Schouler

Bouwjaar : 2010.

Prijs : vanaf 1525 euro.

Beschrijving : de meer gewaagde opvolger van de PS1 door zijn schouderriem, stoere gespen, grof gekorreld leer en opvallende sluiting. Het model is net als dat van de PS1 gebaseerd op een boekentas. De tas maakte aanvankelijk deel uit van een collectie rond het thema ‘verdraaid classicisme’. Bekende fans : Kate Bosworth, Ashley Olsen en Kate Beckinsale .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content