Het nieuwste wondermiddel van Estée Lauder is een verjongingsserum met een zelf ontwikkelde en gepatenteerde molecule erin.

Het universum van Estée Lauder steunt op exclusiviteit en verfijning. De luxe van de producten is er niet een van pronkerigheid, maar het resultaat van puur vakmanschap en een voortdurend streven naar innovatie. Deze herfst lanceerde het merk zijn nieuwste antiverouderingsproduct, het Re-Nutriv Ultimate Lifting Serum.

Het vloeibare, licht geparfumeerde serum is de jongste telg van het Re-Nutriv-gamma. Sinds de lancering in 1958 worden onder die naam de meest luxueuze verzorgingsproducten verkocht. De parels van de luxecosmetica zeg maar, en dat vertaalt zich natuurlijk ook op het prijskaartje.

ZICHTBAAR RESULTAAT

Blootstelling aan zonlicht is de hoofdoorzaak van huidveroudering, dat weet iedereen. Vooral uv-stralen zijn de boosdoener, zij drogen de huid uit, waardoor de contouren van het gezicht verzwakken en de huid haar helderheid en elasticiteit verliest. Om die effecten te bestrijden, produceert ons lichaam een natuurlijk enzym in de huid, OGG1, dat de beschadigde cellen reinigt en herstelt. De hoeveelheid aan deze moleculen neemt echter af naarmate we ouder worden, waardoor ons natuurlijke weerstand tegen kwalijke omgevingsfactoren almaar zwakker wordt.

Het is daarop dat het Re-Nutriv Ultimate Lifting Serum inspeelt. Het product bevat een vervangmolecule die rechtstreeks tot de cellen doordringt en die de werking van het natuurlijke OGG1-enzym kopieert. Op die manier reactiveert en versterkt het serum het natuurlijke beschermingsproces van de huid, waardoor die er weer gezonder gaat uitzien. De OGG1 technologie die gebruikt wordt om dit enzym te ontwikkelen, is trouwens ontwikkeld in de laboratoria van Lauder zelf, dat er inmiddels een patent op heeft.

Ook zeldzame plantenextracten dragen bij tot het verjongingseffect van het serum. De chaga, een paddenstoel die volgens de oude Chinese traditie als ‘koning van de kruiden’ wordt bestempeld, en ligustrumzaad, een geheimzinnig Chinees kruid, versterken de natuurlijke productie van collageen en elastine, die de huid verstevigen. Daarenboven zorgen parels uit de Stille Zuidzee voor een heldere teint en versluieren geavanceerde optische verstrooiers fijne lijntjes en poriën. Resultaat : een zichtbaar stevigere en strakkere huid.

PICASSO VAN DE COSMETICA

Mevrouw Estée Lauder begon haar carrière in mineur, door in haar eigen keuken zalfjes, crèmes en parfums te prepareren. Dat is zestig jaar geleden. Bij haar overlijden vorig jaar was het door haar opgerichte bedrijf ruim tien miljard dollar waard. “Voor mijn klanten wil ik enkel het allerbeste”, verklaarde ze in haar beginperiode en die lijfspreuk is Estée Lauder Companies steeds trouw gebleven. Het label is bekend om zijn aanval op de prijsbarrières, dat was ook bij de lancering van Re-Nutriv in 1958 het geval. Het eerste product ging voor 115 dollar over de toonbank, terwijl het duurste verzorgingsproduct in die periode amper 10 dollar kostte. “Als we onze producten goedkoper verkochten, zou dat onze geloofwaardigheid verminderen”, schreef de oprichtster in haar autobiografie, Estée Lauder, a success Story.

Niet vreemd van enige hoogmoed, vergelijkt Estée Lauder haar creaties met echte kunstwerken, zoals die van Picasso. “Als je een werk van een beroemde meester koopt, betaal je niet voor het doek, de verf of de borstels. Je betaalt voor de creativiteit, voor de ervaring en omdat het werk je bevalt. Dat is met mijn producten niet anders”, merkt ze nog op in haar autobiografie.

Technische fiche

Wat : Re-Nutriv Ultimate Lifting Serum, verjongingsserum van Estée Lauder, richt zich op de vier kenmerken van de jonge huid : stevigheid, kracht, helderheid en gladheid.

Werking : het serum bevat een vervangmolecule voor het natuurlijke OGG1-enzym in de huid. De functie van dat natuurlijke enzym is de zichtbare verouderingssymptonen van de huid weg te werken. Doordat de hoeveelheid ervan daalt met de jaren, neemt ook onze weerstand tegen de schadelijke factoren af. Het serum speelt hierop in.

Uniek : de ontwikkeling van de substitutiemolecule is het werk van de eigen laboratoria. Estée Lauder heeft er een patent op.

Gebruik : het serum zowel ’s morgens als ’s avonds aanbrengen op de gereinigde huid van hals en gezicht. Kan worden gecombineerd met de Re-Nutriv Ultimate Lifting Crème of de Eye Crème.

Prijs : 207 euro voor een potje van 30 ml.

Prestige en rust op de Hamptons

Sinds jaar en dag heeft de familie een luxueuze villa in Easthampton, op Long Island, waar mevrouw Lauder de contacten met haar prestigieuze klanten onderhield. De smalle strook land op een boogscheut van New York City, is een van de meest prestigieuze badplaatsen ter wereld, dé trekpleister voor celebrity’s. De familie Lauder heeft er meerdere eigendommen en mag ‘neighbour’ zeggen tegen Steven Spielberg, Calvin Klein en Billy Joel. Na het overlijden van mevrouw Lauder, nam Aerin Lauder de fakkel van haar grootmoeder over. Vandaag is zij het gezicht van het beautylabel en neemt zij de honneurs waar op exclusieve diners in de familievilla. Haar collega’s uit de mode- en showbizzwereld ontmoet ze op de vele avondlijke champagnefeestjes en de extravagante liefdadigheidsevenementen. Daar kom je enkel in als je Kate Moss of Brad Pitt heet. Dat privéjets de VS doorkruisen om er toch maar een weekend door te brengen, zegt al genoeg over het prestigieuze imago van de New Yorkse badplaats.

Tussen twee wilde feestjes door, kun je op de Hamptons ook optimaal relaxen. In de spa van Estée Lauder bijvoorbeeld. Door middel van de hydraterende crème uit het Re-Nutriv gamma ( Re-Nutriv Rich Cream), warme basaltkeien, koude marmerstenen en een massagetechniek die ook de indianen en de hindoes hanteren, ondergaat het lichaam er een thermotherapeutische sensatie die stress of interne spanning wegneemt.

Door Elodie Perrodil / Bewerking Marjolijn Vanslembrouck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content