Wie wellnesst waar ? Twee experts en twee liefhebbers geven hun geheime tips prijs.

samenstelling Stefanie Van den Broeck

Naam : Sofie Albrecht

Beroep : redactiecoƶrdinator Weekend Knack

Leeftijd : 34

Tip : Een van mijn prioriteiten is dat ik me op mijn gemak moet voelen bij een schoonheidsspecialiste. Mijn voorkeur gaat uit naar Nadia van Elements, een Aveda-cityspa in Antwerpen. Het is er vrij nieuw en modern, met een heel relaxte sfeer. Alle behandelingen beginnen met een vragenlijst om je behoeften te ontdekken en een ontspannend voetbad en -massage. Mijn absolute favoriet is de Caribbean Therapy, een detoxifiƫrende lichaamspeeling en massage, maar de producten van Aveda zijn sowieso super.

Elements, Wijngaardstraat 12, 2000 Antwerpen, 03 225 26 00, www.elementsantwerp.be.

Naam : Audrey Heselmans

Beroep : styliste

Leeftijd : 29

Tip : De EspacePayot in Parijs betekent voor mij pure ontspanning : even een paar uurtjes vluchten uit de drukke sfeer, om daarna weer in de gezellige drukte te duiken. Het is er heel minimalistisch, met veel grijze natuursteen, moderne Ʃn natuurlijke accenten. Qua infrastructuur en behandelingen hebben ze er zo ongeveer Ɣlles wat je je kunt voor- stellen : van rainshower over hamam tot kleurentherapie. En Payot heeft heel goede cabineproducten die een geslaagde restyling kregen. De mineralen die typisch zijn voor het merk, zie je trouwens ook in accenten in het interieur. Bovendien is het er rustig, want de aanpalende fitness en zwembad zijn enkel toegankelijk voor spabezoekers en abonnees, niet iedereen kan er zomaar binnenwandelen. Alles is tot in de puntjes afgewerkt, je voelt je er als een prinses.

Espace Payot, 62 rue Pierre Charron, 75008 Paris, 0033 145 614 208, www.payot.com.

Naam : Meyrem Almaci

Beroep : federaal

parlementslid Groen !

Leeftijd : 32

Tip : Ik hou enorm van het all-in-one concept van Le Boudoir in Antwerpen, waar er naast massages en wellnessarrangementen ook een hĆ©Ć©l aangename en trendy food bar is, met fijne wereldkeuken : tapa’s, slaatjes, Marokkaanse en Indiase gerechten, vegetarische schotels Ć©n een ruim aanbod aan ayurvedische thees en sapjes. Deze spa, die de sensuele wellnesssfeer van de Franse boudoirs perfect oproept, werkt volgens ayurvedische ideeen, met producten van Aveda. Zelf kies ik meestal voor een stevige massage, om de stress helemaal uit mijn lijf te krijgen. Daarom is het ook zo goed dat de verzorgsters heel vriendelijk en attent zijn, maar niet te veel babbelen, want het is echt een moment om tot jezelf te komen. Heel fijn ook dat je in het begin een geur mag kiezen die je op dat moment het meeste nodig hebt, en die bij de behandeling wordt gebruikt.

Le Boudoir, Mechelsesteenweg 78 A, 2018 Antwerpen, 03 237 08 35, www.leboudoir.be

Naam : Emmanuel Rottey

Beroep : presentator Terzake

Leeftijd : 31

Tip : Mijn favoriete adresje is Carolus Thermen in Aken. Het is er vrij ruim, en zelfs als er veel volk is, kan je toch nog rustig van de sauna genieten. Daarbij is het er heel mooi en proper, het blijven tenslotte Duitsers. Tot nu toe heb ik er nog geen massage uitgeprobeerd, maar van vrienden hoorde ik wel al dat die heel goed zijn. En bovendien hebben ze ook een fijn restaurant, waar je bio en gezond van een hapje en een sapje kan genieten.

Carolus Thermen Bad Aachen, Stadtgarten/PassstraƟe 79, 52070 Aachen, 0049 241 182 740, www.carolus-thermen.de.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content