Vergeet de matte teint en de natuurlijke make-up: rond deze tijd van het jaar mag het glanzen. We gaan het nieuwe jaar schitterend tegemoet. En dat is letterlijk te nemen.

De nieuwe feestmake-up is sprookjesachtig en vrouwelijk. De zachte, transparante tinten passen perfect bij de romantische jongemeisjesmode van lange rokken en lichte doorkijkstoffen”, vertelt Isabel Lodewijckx van parfumerie Planet Parfum. “Ik noem het graag de elfenlook. Vooral jonge meisjes zijn er weg van. Overdag wordt een zachte make-up gedragen, met glansaccenten op de lippen of op de ogen. ’s Avonds mag het iets feller.”

Jonge vrouwen kunnen royaal met glans en glitters strooien. Dertigplussers moeten het iets voorzichtiger aanpakken, nacrƩtexturen accentueren rimpeltjes. Maar glans op lippen en nagels kan altijd. En waarom niet op het decolletƩ, de schouders, de handen en de haren?

“GlanscrĆØmes, -poeders of -gels zijn een aanvulling op de producten die je al hebt”, zegt Agnes Haes, gerante bij Planet Parfum. “Je moet geen hele look kopen. Je kan ze mengen onder bijvoorbeeld fond de teint en bodylotion of ze gebruiken om accenten aan te brengen op je afgewerkte make-up. Omdat de glanstinten transparant zijn, kan je ze met alle kleuren in je garderobe combineren.”

Klassieke merken als LancĆ“me, Yves Saint Laurent, Christian Dior, Rochas, EstĆ©e Lauder, Nina Ricci en Helena Rubinstein hebben zich met enthousiasme op de glittertrend gegooid. Ze brengen crĆØmes, poeders, gels en zelfs pailletten met hoog glansgehalte in hun herfstcollecties.

GlanscrĆØmes worden gebruikt op de “welvingen” van het gelaat: voorhoofd, jukbeenderen, kin en rond de ogen. Je vindt ze bij Yves Saint Laurent in zilver en goud (Or Eclat en Blanc d’Argent: 695 fr.), bij Nina Ricci (Embellisseur de teint: 1125 fr.) en in stickvorm bij Guerlain (Illuminateurs de Teint: 1250 fr.). Glitterpoeder breng je aan op de wenkbrauwen en als accent op het midden van het ooglid en de onderlip. Met een dikke borstel ga je royaal over je decolletĆ©, haar, blote schouders en eventueel handen (Pure Nacre NĀ°1 & 2 bij YSL: 550 fr., Blush Reflets van Dior: 995 fr.). Glitters in gelvorm zijn te koop bij Helena Rubinstein (Glimmer, 850 fr.) en Rochas (Hologel, 525 fr.).

Als je echt helemaal wil schitteren, gebruik je pailletten (Pure Paillette NĀ°1 & 2 van YSL: 550 fr., Micro Paillettes van LancĆ“me: 450 fr.). Yves Saint Laurent heeft sjablonen (gratis bij aankoop van 2 van hun producten) die je invult met glitterpoeder om sterretjes en manen te tekenen op gelaat en lichaam. Ook op je nagels kan je figuurtjes aanbrengen: doe dat op een nog natte basislak en fixeer daarna het geheel met een transparante topcoat. Wie zoveel creativiteit niet aandurft of gewoon weinig tijd heeft, kan het stellen met een glitter nagellak van LancĆ“me (560 fr.), Helena Rubinstein (590 fr.) of Rochas (600 fr.).

Lippen vragen om gloss, over de lippenstift heen of alleen gebruikt. Voor een parelmoeren, kusvaste versie kan je terecht bij Nina Ricci (3 kleuren, 595 fr.), Helena Rubinstein heeft een gloss met lovertjes (580 fr.) en Guerlain tenslotte voegt aan de geconcentreerde glans nog een fruitsmaak toe (Pur Gloss, 630 fr.).

Productie Trui Moerkerke / Tekst Sofie Albrecht / Foto’s Roger Dijckmans / Styling Olivier Rizzo / Make-up Peter Philips / Model Mardulyn bij Models Office

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content