De drie wijzen

Sophie Pillen © BELGAIMAGE

Drie professionals delen hun tips voor het eindejaar. Voor zij die door de kerstbomen het bos niet meer zien.

Sophie Pillen, styliste

“Op een eeuwenoud feest als Kerstmis mogen er voor mij wel enkele archaïsche elementen aanwezig zijn in je outfit. Je kunt veeleer sobere kledij heel gemakkelijk opwaarderen door er bijvoorbeeld een mooie broche aan toe te voegen, of een zijden foulard. Je kunt als extra accent ook een oversized armband of oorbellen dragen. Een gouden tip: combineer deze dingen niet allemaal met elkaar, want dan krijg je een kerstboomeffect.”

sophiepillen.be

Liesbet Allaer, zaakvoerder webshop Les Elles

“Als je niet goed weet welk cadeau je voor iemand moet kopen, kan het helpen om op zoek te gaan naar iets wat je zelf graag zou krijgen, maar tegelijk de interesses van de ander goed in het achterhoofd te houden. Koop geen parfum, want dat is te persoonlijk. Ook alcohol geef je om diezelfde reden beter niet, ook al lijkt dat op het eerste gezicht makkelijk en veilig. Weet je het echt niet? Geef dan een bon met een kleine persoonlijke attentie. Er belanden in januari al zoveel cadeaus op tweedehandssites, het zou jammer zijn mocht dat voor jouw cadeau ook het geval zijn.” leselles.be

David Martin, Chef van het Jaar 2019 volgens Gault & Millau

“Krijg je veel gasten over de vloer met de feestdagen? Dan is het zeker niet nodig om in allerlei ingewikkelde gerechten te voorzien. Zet gewoon in op smaak. Daarom hou ik van gerechten die in één kookpot worden bereid. Niet alleen is je voorbereiding snel klaar, je hebt ook nog eens weinig af te wassen. Op die manier hoef je minder tijd in de keuken te spenderen en kun je meer tijd aan tafel doorbrengen met je vrienden en familie.”

Een feestrecept van chef Martin vind je op weekend.be/davidmartin

Liesbet Allaer
Liesbet Allaer© BELGAIMAGE
David Martin
David Martin© BELGAIMAGE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content