Een zachte make-up is weer aan de orde en dus ook primers en highlighters voor een perfecte ‘nude look’. Alleen voor de lippen wordt een uitzondering gemaakt : die kleuren knalrood !

1 NATUURLIJKE WENKBRAUWEN

Sterke wenkbrauwen à la Cara Delevingne zijn al een tijdje een beautystatement. Gedaan met overdreven epileren, de wenkbrauwen worden niet alleen hertekend en bijgekleurd met potlood maar zelfs geaccentueerd en verdonkerd met speciale mascara. Voor een spectaculair effect komt er, zoals bij Dior of Yohji Yamamoto, nog een oogschaduwcrème met metaalglans bovenop.

TIPS

Tom Pecheux, creatief directeur make-up Estée Lauder, op het defilé van Opening Ceremony lente-zomer 2014

“Voor deze look heb ik mij geconcentreerd op de ogen. Om ze te definiëren op een subtiele, vrouwelijke manier, heb ik oogschaduw aangebracht die zo dicht mogelijk de huidskleur benadert. De wenkbrauwen heb ik zo natuurlijk mogelijk houden. Ons nieuwe, ultrafijn duopotlood met universele, licht geïriseerde highlighter accentueert de wenkbrauwboog en zorgt voor een liftend effect.”

2 NO-MAKE-UP-LOOK

De nude look is een blijvende trend en wordt steeds meer geperfectioneerd. Highdefinition verraadt immers de kleinste imperfectie en maakt make-up ook zichtbaarder. Foundations worden dus almaar lichter of moeten plaats ruimen voor BB- of CC-crèmes, in combinatie met blurs en andere primers, teintboosters of pore minimizers. Zo ontwikkelde Lancôme de nieuwe Miracle Air de Teint met een ultralichte textuur, waarvan één druppel volstaat voor het hele gelaat. Bij Maybelline en Helena Rubinstein fungeren de nieuwe foundations ook als verzorging. Naast de onmiddellijke werking is er de belofte dat roodheden en oneffenheden na drie weken vervagen. De Instant Light Radiance Boosting Complexion Base van Clarins kan zowel alleen worden gebruikt als toegevoegd aan de foundation voor een zeer subtiele finish.

TIPS

Mayia Alleaume, make-upartiest voor Maybelline, op het Lacostedefilé lente-zomer 2014

3 EEN GEZONDE TEINT

De teint moet er vooral fris uitzien. De gothic grungelook van vorig jaar heeft plaatsgemaakt voor ‘gezond en sportief’. Die stralende glow verkrijg je door als topcoat highlighter aan te brengen of door te spelen met transparante lippengloss of -balsem. Je kunt zelfs werken met een licht geïriseerde oogschaduw, voor een wet look. Op de ogen zorgen deze producten voor een open, wakkere blik en door het contrast lijken de wimpers langer en voller. Blush wordt niet zozeer gebruikt om de wangen te shapen, maar voor een zachte blos op de jukbeenderen.

4 PASTEL NAGELS

De natureltrend zet door tot in de nagellak, die effen wit of licht pastel kleurt. Fans van nail art herontdekken de french manicure of gaan voor een moon manicure, waarbij depastel gekleurde nagel een wit boordje of maantje krijgt, of andersom. Toppunt van chic is, zoals bij Alexis Mabille, het maantje bloot te laten, al dan niet met een basislaagje.

5 FELLE LIPPEN

De sobere opmaak wordt opgefleurd met felgekleurde rode lippen. Steeds meer lippenstiften bieden de glans van een lipgloss én het hoge pigmentgehalte van een klassieke lipstick. Leef je uit en gebruik verschillenden kleuren en varianten boven elkaar zoals in de haute-coutureshow van Dior.

TIPS

Pat McGrath, bij Dior Haute Couture, lente-zomer 2014

6 WIT VOOR DE OGEN

Niets is efficiënter om de gezonde teint te accentueren, dan een heel lichte of zelfs witte oogschaduw. Wit is dé kleur van het seizoen en wordt niet meer alleen aangebracht in de binnenste ooghoek. Ze wordt ofwel ‘wolkig’ met de vinger aangebracht op het bewegend ooglid, zoals bij Issey Miyake en Altazzura, of scherp afgelijnd met de eyeliner zoals bij Kenzo, Ann Demeulemeester en Tibi. Wimpers krijgen een likje transparante mascara voor een wet look of bruine mascara om ze ‘natuurlijk’ te verlengen, zonder de blik te verzwaren.

TIPS

Peter Philips voor Chanel

“Voor de haute-coutureshow waren de instructies van Karl Lagerfeld duidelijk : iriserend en met focus op de ogen. We hebben dus gekozen voor een frisse teint en natuurlijke lippen, waarvoor we de lichtroze Rouge Coco Shine Satisfaction hebben gebruikt. Voor de ogen daarentegen gebruikten we een klassiek, ietsje overdreven lijntje met zwarte eyeliner, een lijn heel lichte Khôl Clair op de onderrand, zilveren glitters van verschillende groottes aan de rand van de onderste wimpers en een lichtroze geïriseerde nagellak voor de handen.”

“Ik wilde een heel luchtige, sensuele look, als bij lingerie. Basis hiervoor is een perfecte huid. Op de wangen wordt wat glans aangebracht en de mond wordt subtiel aangezet met een taupe getinte lippenstift voor een voluptueus effect. Voeg daar beige nagellak bij voor de handen en nude is nog nooit zo mooi geweest !”

“De knalrode mond is de eyecatcher van dit seizoen. De matte, fluwelen finish verkrijg je door drie producten op elkaar aan te brengen : de Lip Glow Coral als basis, dan een dikke laag Rouge Dior 999 en tot slot een vleugje oranje Rouge Dior Trafalgar voor de vurige gloed. De ogen blijven naturel met een kleurloze basis met daarop een oogschaduw in een warme maar zo licht mogelijke kleur. De teint pep je op met een primer of radiance booster op de schaduwzones en dan een fijn laagje lichte of zelfs geïriseerde bronzer op de rondingen van het gelaat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content