Wie moet uw laatste avondmaal bereiden ? Wat wilt u dan ?
...

Wie moet uw laatste avondmaal bereiden ? Wat wilt u dan ? Dominique Pillen van 't Kantientje in Knokke : garnaalkroketjes met handgepelde garnalen en dan een stukje kabeljauw met een natuuraardappeltje en mousseline met geklaarde boerenboter. De rijstpap met gouden lepeltje wacht boven. U wordt verbannen naar een onbewoond eiland. Wat neemt u mee uit uw keuken ? Een mes en een touw om te kunnen vissen. U moet uw vrouw bereiden in de keuken. Welk stuk kiest u en hoe gaat u te werk ? De voeten volledig ontbenen en koken in een court-bouillon en dan serveren met sla en geschaafde truffels, verder afgewerkt met een vinaigrette van merlot. Vervolgens de tong gedurende drie uren gegaard op 65 graden in olijfolie en look, geserveerd met tartaar van kappertjes en verse groene kruiden. Wat is uw slechtste eetervaring ? Enoteca Pinchiorri in Firenze, dat eten zou ik aan mijn hond niet serveren. Uw favoriet ingrediënt om te bereiden ?Langoustines, kort gebakken of rauw. Waaraan heeft u de pest in de keuken ?Wanorde, een slecht schoongemaakt fornuis en laatkomers. Meest overroepen product in de keuken ?Chinese truffel. Waardeloos. Uw favoriet restaurant in Parijs ? Market voor zijn eigentijds, mooi concept én met een jonge Belg aan het fornuis. Een koppel heeft voor een paar honderd euro goed gegeten bij u en blijkt nadien de rekening onmogelijk te kunnen betalen. Haalt u het slagersmes boven of.... ?Ik probeer te onderhandelen. Als ik zie dat het werkelijk is om te profiteren, sluit ik de deur en bel de politie. Met wie zou u graag eens aan een mooi gedekte tafel zitten ? Liefst met een dame die mij kan betrekken in een boeiende dialoog over dingen die niets te maken hebben met haarzelf, mijzelf of de keuken. Het ideale aperitief ?Champagne Bollinger Special Cuvée en als het iets meer mag zijn een Krug Vintage 1990. Uw favoriete drank voor op het terras ? Een kriek Lindemans. Beste antikatermiddel ? Tweehonderd meter zwemmen in volle zee. Gaat u op een vrije dag zelf frieten maken, een diepvrieszak opentrekken of naar de frituur ? Indien het laatste, bestelt u nog wat extra lekkers ?Naar de frituur voor met de hand gesneden verse frietjes met verse tartaar, stoverij en een super vleessaté. Een volgeboekt restaurant en u staat doodziek op, wat nu ?Werken verdomme, afzien gelijk de beesten én blijven lachen. Dit is het vijfde portret in een reeks van zes. 't Molentje, Baron de Maerelaan 211, 8380 Zeebrugge, 050 54 61 64, www.molentje.be Door Willem Asaert / Foto Charlie De Keersmaecker