:: Casa Sana, Leemputstraat 11, 8000 Brugge, 050 33 06 26, e-mail info@casasana.be, website www.casasana.be.

Achter anonieme gevels van de Brugse binnenstad ontwierp Griet de Bruyne een originele b&b, voorzien van een uniek penthouse met terras en uitzicht over de daken.

De gastvrouw van vanavond is niet bang van verandering. Laat ons zeggen dat ze aan een derde leven toe is, nadat ze zich in het vorige vooral bezighield met de decoratie van oude panden. Met in het achterhoofd het opzetten van een showroom die haar kunnen zou illustreren, kocht ze anderhalf jaar geleden een huis in de Brugse binnenstad. Kort daarop aanvaardde ze ook een tijdelijke job voor Brugge 2002 Culturele Hoofdstad, en daar werd ze geconfronteerd met de zoekende mens. Er bleek een tekort aan bedden te zijn in de Brugse binnenstad en dat gaf de aanzet tot C asa Sana, waar we vandaag de nacht doorbrengen.

Op de eerste verdieping strijken we ter introductie neer in wat we gemakshalve ‘de Indische kamer’ zullen noemen, omdat er zo’n schitterend Indisch tapijt tegen de muur hangt en er zo’n unieke offertafel in al zijn eenvoud te kijk staat. Aan het plafond hangt een moderne luchter van Ben Trovato, een trouvaille van de gastheer, een arts met een eigenzinnige manier van denken en werken. Hogerop zijn er twee originele kamers die smaakvol en erg sober zijn ingericht, met gordijnen uit wilde zijde die in India werd gekocht. Zelf klimmen we een verdieping hoger naar het ronduit schitterende pent- house, dat zich onder het dak bevindt en zich over de oppervlakte van twee woningen uitstrekt. Daar vinden we aan elk uiteinde twee van elkaar gescheiden tweepersoonsslaapkamers. Het geheel werd in felblauw en wit gezet, in de onnavolgbare stijl van de gastvrouw, die ook ruim gebruikmaakte van hout en houten meubeltjes. Er is een kleine keukenhoek waar het bezoek koffie kan zetten, en een hoekbad dat zich tussen beide slaapgedeeltes in bevindt. Aan de zuidzijde bevindt zich een groot raam dat over de daken van de binnenstad uitkijkt, en een terras met een houten ligstoel en bloemen waar het op een lange zomeravond bij een fles wijn goed toeven moet zijn. Ideaal voor een familie met twee kinderen of voor een stel vrienden die na een stadsbezoek wat willen nagenieten.

Wie in het penthouse verblijft, heeft ’s morgens de keuze : men kan daar ter plaatse het ontbijt gebruiken en dan brengt de gastvrouw op het gevraagde uur brood, fruitsap, kaas en confituur naar boven. Of men kan, zoals in ons geval, aanschuiven in de keuken op de eerste verdieping en voor de duur van het ontbijt deel uitmaken van de familie, naar Brugse histories luisteren en naar de vele plannen die het duo nog in petto heeft.

De tweepersoonskamers worden voor 75 euro verhuurd, drie personen betalen 110 euro, het penthouse met plaats voor vier kost 150 euro, inclusief ontbijt. Singles betalen 60 euro per nacht.

Ligging : in de binnenstad

Sfeer : gezellig

Reistijd : een uur rijden van Brussel

Prijsklasse : correcte prijzen

Tekst en foto’s Pierre Darge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content