Joachim Dejonckheere (24), beter bekend als Mister Belgium, is sinds kort een van de gezichten van “Funny TV” op VT4. Maar bovenal is hij assistent aan de Vrije Universiteit Brussel.

09:00

Mijn dag begint meestal om 7 uur: opstaan, douchen en er zo vroeg mogelijk aan beginnen.” Deze ochtend gaat het richting VUB, waar Joachim om 9 uur les moet geven. Of dat was toch de bedoeling. Studenten bezetten het gebouw als protest tegen de Bolognaverklaring en de lessen kunnen dus niet doorgaan. “Mijn studenten zijn niet veranderd sinds mijn titel. Ze stellen wel vragen maar zo zien ze mij ook eens van een andere kant en niet alleen als ‘die met zijn brilleke’ die een saaie – in de ogen van de studenten weliswaar – les statistiek staat te geven.”

12:00

Snel een broodje in de VUB-cafetaria. Niet echt de place to be voor een Mister Belgium. “Als vier mensen aan een tafeltje tegelijkertijd hun hoofd draaien, dan weet je waar ze het over hebben. Ik voel mij daar wel wat ongemakkelijk bij. Je weet niet of die blikken beoordelend of veroordelend zijn. Als Mister Belgium heb je af te rekenen met heel wat stereotypen en clichés. Maar daar lig ik ondertussen niet meer wakker van. Als de mensen die belangrijk zijn voor mij maar weten wie ik echt ben.”

14:00

Naast Mister Belgium, Funny TV en het doceren van statistiek bereidt Joachim ook nog een proefschrift over ‘stressmanagement’ voor. “Momenteel ben ik bezig met het rondsturen van vragenlijsten naar bedrijven. Vanaf het moment dat deze lijsten terugkomen, moeten ze statistisch verwerkt worden. Tegen eind april moet ik daar dan een rapport van opstellen. Soms is het wel op je tanden bijten en moet je je veel dingen ontzeggen, maar dat heb ik ervoor over. Ik heb jarenlang hard moeten werken voor mijn job op de VUB en dat gooi ik niet zomaar overboord. Mister Belgium ben je tenslotte maar voor één jaar.”

18 uur

Afspraak in de studio’s van VT4 voor Funny TV. Het amusementsprogramma waarin Joachim samen met Jaimie Nauwelaerts, eveneens een Mister Belgium-finalist, grappige videofragmenten aaneenbreit. “Oorspronkelijk was het idee dat één van ons het programma zou presenteren. We hebben dan beiden een screentest gedaan. Toen is het voorstel van Jaimie en mij gekomen om het samen te doen. En de reacties waren positief. Ik presenteer nu wel een programma, maar dat is nooit echt mijn ambitie geweest. Ik weet ook niet wat de toekomst zal brengen. Misschien is Funny TV wel het laatste wat ik ooit voor televisie zal doen.”

21:00

Mijn avonden zien er heel gevarieerd uit. Soms is het werken tot ’s avonds laat: logopedielessen volgen, activiteiten in het kader van Mister Belgium, aan mijn proefschrift werken of lessen voorbereiden. Als ik niet te moe ben, probeer ik ook nog wat te sporten. Vanavond ga ik op café met een aantal vrienden. En als het daarna nog even kan: een halfuurtje tv-kijken of een cd beluisteren. Daar kan ik echt van genieten.”

An Moons Foto’s Lies Willaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content