Crimineel GOED

29/10/08 om 00:00 - Bijgewerkt op 30/03/18 om 14:26

Met een grote speurdersloep vergeleken de acht juryleden van de Knack Hercule Poirot-prijs het DNA van meer dan dertig nieuwe Vlaamse misdaadromans. De laureaat kennen we pas op 31 oktober. Maar we stellen u alvast de vijf genomineerden voor. Alfabetisch: de crème de la crime.

het DNA van meer dan dertig nieuwe Vlaamse misdaadromans. De laureaat kennen we pas op 31 oktober. Maar we stellen u alvast de vijf genomineerden voor. Alfabetisch : de crème de la crime.

Dodelijke schoonheid

Wordt inspecteur Liese Meerhout de opvolgster van commissaris Van In ? Als het van Toni Coppers afhangt, zou het best kunnen. Hij publiceerde eerder twee hilarische thrillers. Zowel Dixit als Heilige nachten speelden in de reclamewereld; radioproducer Coppers werkte ooit zelf in de reclame. Zijn twee eerste romans wa-ren zo geestig dat ze soms meer slapstick en satire leken dan klassieke spannende boeken. De held van de romans was een communicatiedeskundige annex reisleider die in een affaire rond terrorisme terechtkwam. Niets is ooit, Coppers' nieuwste, is het eerste deel van een reeks. Simon Vere is een reclamejongen die de antiekzaak van zijn vader erft. En al snel in de problemen geraakt. Er wordt ingebroken en op die manier leert Simon inspecteur Meerhout kennen, gespecialiseerd in kunstcriminaliteit. Ze heeft de handen vol met een onderzoek naar de roofmoord op een conservator van het Afrikamuseum. De personages moeten nog rijpen, de plot is bijkomstig, het verhaal cosy. Wil Brusselkenner Coppers in het volgende deel ook de adressen van al die leuke restaurantjes meegeven ? Dank.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners