Couture voor je haar

Chic parisien © JOAN BRAUN

Ook je haar wil verzorging op maat. Inspiratie daarvoor kan komen uit de Parijse chic, het exotische Marokko of het Alpijnse bergwoud.

1. CHIC PARISIEN

Balmain Hair lanceerde zijn Hair Styling Line om modeliefhebbers de look van de catwalk thuis te helpen creëren. Steringrediënt van het gamma is een zijdeproteïne die de haarstructuur verbetert en verzacht. Balmain Hair Couture is verkrijgbaar bij de betere kapsalons, Princess en op www.balmainhair.com.

Actie

Op 5 november, wanneer de Balmain voor H&M-collectie online verkrijgbaar is en in een beperkt aantal winkels ligt, deelt Balmain Hair Couture op de Meir in Antwerpen flyers uit die je bij Princess kunt inruilen voor een gratis Texturizing Salt Spray Travel Size (50 ml : 7,95 euro). De promotie is uitsluitend geldig op 5 november en zolang er voorraad is. Info : www.princess.eu

Tip

Het hele jaar door beach waves : droog je haar met een handdoek, spray wat Texturizing Salt Spray (200 ml : 21,95 euro) en föhn het terwijl je erin knijpt. Wil je meer

krullen ? Draai dan je lokken in knotjes en droog die met een haardroger of maak vlechten van twee strengen en bewerk die met een stijltang. Kam er met je vingers door en

werk af met Texturizing Salt Spray.

2. MAROKKAANSE ARGANOLIE

Een jaar of tien geleden kampte Carmen Tal tijdens een vakantie in Tel Aviv met een serieuze bad hair day. Vandaag staat ze in New York aan het hoofd van een zakenimperium. Want de mislukte kleuring en verwoeste haardos leidden tot een verzorging op basis van arganolie : het was een openbaring voor de Canadese met Chileense roots die, zodra ze terug thuis was, haar toenmalige echtgenoot en huidige zakenpartner overtuigde om de fabriek die de olie uit Marokko importeerde over te nemen en het goedje in de VS te verdelen. Het eerste product, Moroccanoil Treatment (100 ml : 42,90 euro) was meteen een hit.

Het aanbod dat zich alsmaar verder uitbreidt, is sinds kort ook in België verkrijgbaar.

Info : www.moroccanoil.com, 051 33 10 20.

Tip

“Arganolie zit boordevol vitamines, vetzuren en antioxidanten, maar ruikt sterk en is vettig. Onze geheime formule en het gedeponeerde parfum zorgen ervoor dat je ons product niet hoeft uit te spoelen. Het is voor elk type haar geschikt en wordt snel opgenomen, het maakt haar veerkrachtig en glanzend zonder het te verzwaren. Je kunt het ook op droog haar gebruiken om het opnieuw te stylen of de puntjes extra te verzorgen,” aldus Franck Pérez, Creative Design Team Educator bij Moroccanoil.

3. OOSTENRIJKSE ALPEN

Susanne Kaufmann gelooft dat je haar evenveel aandacht verdient als je huid. Daarom ontwikkelde ze een verzorgingslijn (vanaf 31 euro) voor haar en hoofdhuid die net zoals de lichaams- en gezichtsproducten in haar bastion in het Bregenzerwoud vervaardigd wordt.

Info : www.csa-cosmetics.com

Door Delphine Stefens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content