Club Quarantaine

Sam De Bruyn © qmusic / GF

Radiopresentator Sam De Bruyn zag de afgelopen weken zijn vakantie aan zijn neus voorbijgaan. Hij zocht dan maar naar creatieve manieren om thuis een vakantiegevoel op te wekken.

1–Privéstrand

“Het is een klassieker, maar een die we niet snel thuis toepassen. Trek je zwembroek aan en ga op een handdoek in de tuin of op je terras liggen met het type boek dat je anders enkel op vakantie zou vastpakken. Of met Knack Weekend, natuurlijk. Momenteel lees ik Rutger Bregmans De meeste mensen deugen, een boek waarvan ik hoop dat het mijn geloof in de mensheid weer even herstelt in deze moeilijke periode.”

2–All-inhotel

“Met het risico dat mensen me gaan uitlachen: zorg in het weekend voor een uitgebreid ontbijtbuffet. Van wafels tot pannenkoeken of zelfgebakken brood: je bent enkele uren zoet met de voorbereiding en minstens een even goed aanbod als op hotel. Zonder de lastige toeristen. (lacht) Het is eens iets anders dan gewoon koffiekoeken halen, toch?”

3–Chanson- offensief

“Wat mij helemaal in vakantiesfeer brengt is een keer totaal andere muziek opzetten. We zijn het zo gewend elke dag dezelfde radiozender of playlists te beluisteren. Via de app van Qmusic kun je online naar verschillende themazenders luisteren, van foute hits tot zomerse nummers. Bij ons thuis werken Franse chansons bij valavond en een flesje wijn erg goed. Het zijn de kleine dingen die je uit je dagelijkse sleur kunnen halen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content