Club Quarantaine

Joke Emmers © GF/ MAITE THIJSSEN

Tijdens de eerste week van de lockdown besloot actrice Joke Emmers elke dag iets nieuws te leren om de sleur te doorbreken. Op Instagram deelde ze al hoe ze zich onder meer aan kalligrafie en het imiteren van bosuilen waagde, maar ze heeft nog meer verrassende ideeën.

1–Broodje is gebakken

“Naast leren hoe ik een olifant uit handdoeken kan vouwen, wilde ik graag ook nuttige dingen uitproberen. Zelf een zuurdesembrood bakken bleek erg arbeidsintensief, maar gaf erg veel voldoening. Een zuurdesemstarter maken duurt zes dagen en aan het brood zelf spendeer je er drie, waarbij je vier tot vijf uur per dag moet kneden. Je bent je plots erg bewust van wat je in je mond steekt, iets wat we van ons eten eigenlijk te vaak niet weten.”

2–Opruim-goeroe

“Ik ben begonnen met de opruimtechnieken van Marie Kondo op mijn sokken toe te passen en ondertussen moesten al mijn kasten eraan geloven. Ik word echt gelukkig als ik mijn onderbroekenlade opentrek. (lacht) Minimal waste en minimal living leren je nadenken over wat je echt nodig hebt – ideaal tijdens een lockdown. Toegegeven, het voelde even alsof ik gek werd toen ik me afvroeg welke sokken geluk brachten, maar het resultaat mag er zijn.”

3–Een mooi gebaar

“Als ik geen theateropleiding had gevolgd, zou ik gebarentolk geworden zijn. Tijdens een stage bij NTGent zag ik hoe snel dove mensen zich uitgesloten kunnen voelen. Ik vind daarom dat iedereen een basis van gebarentaal zou moeten leren. Ik ben begonnen met het alfabet en hoe ik mezelf kan voorstellen. Met alle dingen die je kunt leren via YouTube hoef je in principe nooit meer buiten te komen.” (lacht)

Club Quarantaine
© GF/ LOUISE LYSHOJ UNSPLASH
Club Quarantaine
© GETTY IMAGE
Club Quarantaine
© GF/JO HILTON UNSPLASH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content