Club Quarantaine

A Single Man (2009) © GF

Voor interieurarchitecte Charlotte Vercruysse is de lockdown de ideale gelegenheid om achter de tekentafel te kruipen voor haar residentiële projecten. Op haar Instagrampagina deelt ze dezer dagen een selectie van films met iconische architectuur in de hoofdrol, die ook haar eigen werk inspireren.

1–A Single Man (2009)

“De onbetwistbare blikvanger van Tom Fords regiedebuut is de adembenemende The Schaffer Residence, een ontwerp van de Amerikaanse sterarchitect John Lautner. In de film oogt de residentie donker en somber, wat ironisch is omdat de grote glas-in-loodramen in werkelijkheid het interieur in een rijke hoeveelheid natuurlijk licht doen baden. Dit is een belangrijk aspect van de film, waarbij emoties vertaald worden door kleur en contrast.”

2–Gattaca (1997)

“In deze film van Andrew Niccol werden de locaties zorgvuldig geselecteerd om te passen bij het toekomstbeeld van de regisseur. Een van de opmerkelijkste is het Marin County Civic Center, het laatste ontwerp van Frank Lloyd Wright voor hij stierf in 1959. Het optimisme van de jaren 50 wordt weerspiegeld in de heroïsche uitstraling van het gebouw en de aanwezigheid van vele afrondingen en bogen. De retrofuturistische architectuur katapulteert je naar een andere wereld.”

3–The Big LeBowski (1998)

“Van alle locaties in deze komedie van de gebroeders Coen is er geen een spectaculairder dan de Sheats- Goldstein Residence, tevens een ontwerp van John Lautner. Het huis is een voorbeeld van de Amerikaanse organische architectuur die qua vorm een soort verlengstuk en omarming van de natuurlijke omgeving is. Door het gebruik van strakke lijnen en eenvoudige brutalistische details oogt het ontwerp nog steeds modern.”

Ontdek meer architecturale films op Instagram: @charlotte_vercruysse_

Gattaca (1997)
Gattaca (1997)© GF
Bowski (1998)
Bowski (1998)© GF
Club Quarantaine
© BABETH ALBERS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content