Club Quarantaine

© GF

De expo’s in het Zwitserse Luzern in juli en in de Tim Van Laere Gallery in september gaan voorlopig door, dus werkt kunstenaar Ben Sledsens naarstig verder in zijn atelier. Hoe houdt hij die quarantaine vol?

1–Luisterend oor

“Ik ben heel goed in verschillende dingen tegelijkertijd doen. In het atelier luister ik dan ook graag naar podcasts: het is het perfecte moment om bij te leren en geeft me het gevoel dat ik niet alleen ben. Ik hoor graag stemmen rondom mij. (lacht) Omdat ik heel erg van geschiedenis hou, beluister ik meestal historisch getinte podcasts: De Bourgondiërs is mijn huidige favoriet, maar ook Het elfde uur en Het verlies van België zijn interessante Nederlandstalige reeksen.”

Luisterend oor
Luisterend oor© GF

2–Start to paint

“Als schilder werk je in je atelier eigenlijk zo goed als altijd in quarantaine. Dit is dan ook het geschikte moment voor mensen die graag creatief bezig zijn om zich op hun eigen kunst te storten. Haal boeken in huis van kunstenaars die je inspireren of bezoek virtueel een museum. Ik was heel opgelucht dat ik de expo van Tal R bij Tim Van Laere nog heb kunnen bekijken, maar ook digitaal is dit de moeite.”

3–De nodige beweging

“Als kunstenaar heb ik een ongelooflijke bewondering voor mensen die tekeningen doen bewegen. Het is een droom van mij om zelf ooit iets te animeren. Op Netflix staat een oudere Japanse animatiefilm die ideaal is voor ouders die hun kinderen willen bezighouden: Princess Mononoke van Hayao Miyazaki. Ik bewonder die Japanse regisseur erg omdat hij dingen tot leven kan wekken met veel fantasie. Ideaal voor enkele uurtjes voor de buis.”

Start to paint
Start to paint© GF
De nodige beweging
De nodige beweging© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content