De Belgische tafeldruif is een vrucht met koninklijke allure, met namen als 'Royal' of 'Leopold III'. En nu is het volop het seizoen. Rep je naar een van de laatste glastuinders in de druivenstreek en laat je een mooie tros afsnijden. De knapperige druiven eet je ui...

De Belgische tafeldruif is een vrucht met koninklijke allure, met namen als 'Royal' of 'Leopold III'. En nu is het volop het seizoen. Rep je naar een van de laatste glastuinders in de druivenstreek en laat je een mooie tros afsnijden. De knapperige druiven eet je uit het vuistje of je maakt er deze clafoutis mee, een flanachtig gebakje dat in een handomdraai klaar is. De clafoutis is het lekkerst als hij net uit de oven komt, nog een beetje lauw. Het deeg kun je makkelijk op voorhand maken zodat je het maar over het fruit hoeft uit te gieten op het moment van de waarheid. Voor 4 personen 3 eieren 250 ml volle melk 100 gr suiker merg uit 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker snuifje zout 100 g bloem 40 g boter + wat extra om in te vetten voldoende druiven om de bodem van je schaal mee te bedekken, gehalveerd Vet de schaal in met boter. Klop de eieren met de melk, suiker, vanille, zout en (gezeefde) bloem tot een glad beslag. Smelt de boter, laat even afkoelen en klop deze ook door het beslag. Leg het fruit op de bodem van de schaal en giet het beslag erover. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Eet de clafoutis lauw. Lekker met een beetje volle platte kaas of zure room. Tip: omdat druiven heel zoet zijn is het ook lekker om wat geraspte citroenschil onder je beslag te roeren voor wat extra zuur.