Voor 4 Chocolademousse :

1 kg opgeklopte room, 125 g eierdooier

215 g suiker, 65 g water

4,5 blaadjes gelatine

550 g pure chocolade

Crémeux van bosbessen :

560 g bosbessencoulis

720 g room, 320 g eierdooier

216 g suiker, 35 g gelatine

250 g limoensap

Glaçage van melkchocolade :

300 g melkchocolade

150 g water, 300 g glucose

200 g suiker, 7 blaadjes gelatine

Yoghurt-bosbessencake :

200 g bloem, 4 g bakpoeder

210 g eieren, 240 g suiker

250 g broyage, 300 g olijfolie

250 g hangop yoghurt (uitgehangen)

250 g vloeibare yoghurt

2 bakjes verse bosbessen (om in de

cake te verstoppen)

Bosbessen-chocoladecrumble :

240 g ongezouten boter

240 g bruine suiker, 12 g cacaopoeder

120 g geroosterde hazelnoten (kleingehakt)

100 g amandelpoeder, 8 g zout

poeder van gedroogde bosbessen

Bosbessenijs :

500 g room, 500 g melk

100 g eierdooier, 165 g suiker

1,5 g stabilisator

80 g coulis van bosbessen

Garnituur :

bosbessen, eetbare bloemen

Chocomousse : klop de room op, zet koud weg. Smelt de chocolade au bain-marie. Week gelatine in koud water. Kook suiker en water tot 121°C. Klop de eierdooiers, voeg de kooksuiker toe, klop luchtig met toevoeging van de uitgeknepen gelatine. Spatel er voorzichtig de gesmolten chocolade door en daarna de opgeklopte room. Vul de vormpjes en vries in.

Crémeux van bosbessen : klop suiker en eierdooier tot een luchtige massa. Week de gelatine in koud water. Verwarm de room en bosbessencoulis, voeg gelatine toe. Voeg de eiermassa toe en roer goed door, mix, zeef. Vul bolvormen, vries in.

Glaçage melkchocolade : kook water, suiker en glucose op. Haal van het vuur. Voeg chocolade toe, daarna de geweekte en uitgeknepen gelatine. Mix, zeef. Ontvorm de chocomousses. Glaceer ze, zet op een bord, laat op temperatuur komen.

Yoghurt-bosbessencake : meng bloem en bakpoeder ; meng suiker met eieren en voeg de yoghurt toe. Voeg broyage toe. Meng alles goed en voeg olijfolie toe. Spuit het beslag in halve bolvormen, duw er bosbessen in. Bak 9-10 minuten op 175°C.

Bosbessen-chocoladecrumble : vermeng stukjes boter met de overige ingrediënten, verkruimel over de bakplaat. Bak op 175°C ca. 40 minuten, laat verder uitdrogen in de oven op 60°C. Verkruimel. Meng er gedroogd bessenpoeder door.

Bosbessenijs : meng alles, mix, zeef, vries in. Draai ijs. Vul halve bolvormen en vries terug in.

Afwerking : schik alle onderdelen strak tegen elkaar, werk af met bosbessen en bloemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content