Voor 4 Chocolademousse :

1 kg opgeklopte room, 125 g eierdooier
...

1 kg opgeklopte room, 125 g eierdooier 215 g suiker, 65 g water 4,5 blaadjes gelatine 550 g pure chocolade 560 g bosbessencoulis 720 g room, 320 g eierdooier 216 g suiker, 35 g gelatine 250 g limoensap 300 g melkchocolade 150 g water, 300 g glucose 200 g suiker, 7 blaadjes gelatine 200 g bloem, 4 g bakpoeder 210 g eieren, 240 g suiker 250 g broyage, 300 g olijfolie 250 g hangop yoghurt (uitgehangen) 250 g vloeibare yoghurt 2 bakjes verse bosbessen (om in de cake te verstoppen) 240 g ongezouten boter 240 g bruine suiker, 12 g cacaopoeder 120 g geroosterde hazelnoten (kleingehakt) 100 g amandelpoeder, 8 g zout poeder van gedroogde bosbessen 500 g room, 500 g melk 100 g eierdooier, 165 g suiker 1,5 g stabilisator 80 g coulis van bosbessen bosbessen, eetbare bloemen Chocomousse : klop de room op, zet koud weg. Smelt de chocolade au bain-marie. Week gelatine in koud water. Kook suiker en water tot 121°C. Klop de eierdooiers, voeg de kooksuiker toe, klop luchtig met toevoeging van de uitgeknepen gelatine. Spatel er voorzichtig de gesmolten chocolade door en daarna de opgeklopte room. Vul de vormpjes en vries in. Crémeux van bosbessen : klop suiker en eierdooier tot een luchtige massa. Week de gelatine in koud water. Verwarm de room en bosbessencoulis, voeg gelatine toe. Voeg de eiermassa toe en roer goed door, mix, zeef. Vul bolvormen, vries in. Glaçage melkchocolade : kook water, suiker en glucose op. Haal van het vuur. Voeg chocolade toe, daarna de geweekte en uitgeknepen gelatine. Mix, zeef. Ontvorm de chocomousses. Glaceer ze, zet op een bord, laat op temperatuur komen. Yoghurt-bosbessencake : meng bloem en bakpoeder ; meng suiker met eieren en voeg de yoghurt toe. Voeg broyage toe. Meng alles goed en voeg olijfolie toe. Spuit het beslag in halve bolvormen, duw er bosbessen in. Bak 9-10 minuten op 175°C. Bosbessen-chocoladecrumble : vermeng stukjes boter met de overige ingrediënten, verkruimel over de bakplaat. Bak op 175°C ca. 40 minuten, laat verder uitdrogen in de oven op 60°C. Verkruimel. Meng er gedroogd bessenpoeder door. Bosbessenijs : meng alles, mix, zeef, vries in. Draai ijs. Vul halve bolvormen en vries terug in. Afwerking : schik alle onderdelen strak tegen elkaar, werk af met bosbessen en bloemen.