In 1986 werd u het gezicht van 212, de voorloper van Sexy 212. Vreesde u daardoor niet altijd de dochter van te blijven ?

Ach, ik ben nu eenmaal mijn moeders dochter. Neen, ik heb wel voldoende zelfvertrouwen om daarmee om te kunnen. Ik leid mijn eigen leven. Het was anders gelopen als ik een kleine kloon van mijn moeder was geweest, als ik ook designer had willen worden.
...

Ach, ik ben nu eenmaal mijn moeders dochter. Neen, ik heb wel voldoende zelfvertrouwen om daarmee om te kunnen. Ik leid mijn eigen leven. Het was anders gelopen als ik een kleine kloon van mijn moeder was geweest, als ik ook designer had willen worden. Ach, er zijn zoveel verschillen. We delen wel dezelfde waarden, hebben misschien ook dezelfde manieren en houden van dezelfde zaken, maar dat is omdat mijn moeder mij heeft opgevoed. Toch voel ik me geen kloon van haar, ook al delen we zelfs dezelfde naam. Veeleer dat laatste. Mijn twee oudere zusters waren net getrouwd en volop bezig met gezinsuitbreiding toen mijn moeder naam maakte als ontwerpster. Ze hadden totaal geen interesse voor de zaak. En mijn jongere zus was nog maar acht. Ik had als enige de juiste leeftijd. Mijn middelbare studies waren net achter de rug. Het was dus vooral een kwestie van de juiste persoon op de juiste plaats op het juiste moment. Nee, toch niet in professioneel opzicht. Ik heb niet de nood om een imperium uit te bouwen. Mijn familie komt op de eerste plaats en pas daarna komt de rest. Neen want mijn moeder begon pas te werken toen ik dertien was. Dus ze combineerde het niet zoals ik nu doe met mijn dochter van twee maanden. Gelukkig kan ik een beroep doen op een fulltime nanny in huis. Ofschoon heel veel vrouwen het zonder hulp ook kunnen, lijkt het me toch hartverscheurend. Ik zou kapot gaan aan de schuldge- voelens. Ik wil meer openheid. Mijn ouders waren erg strikt. Over sommige zaken werd gewoon nooit gesproken. Hoe me te gedragen. In alle omstandigheden. Om iedereen op dezelfde manier te behandelen. Ongeacht of je nu in het gezelschap van een koning bent, of de man die elke avond je straat veegt. Mensen zijn mensen. Haar barmhartigheid. Ze is een goed mens. Ik zie het en hoor het van de mensen die met haar werken. Ze is erg lief en begripvol. Een succesvol huwelijk en gezonde kinderen. En ondertussen voldoening vinden in mijn werk. Inderdaad.Pascale Baelden