Nieuwe wijnen

Lange tijd was de wijnbouw op deze eilanden uitsluitend op toeristen gericht, en niet op kwaliteit. De laatste jaren is dat sterk veranderd. Gemotiveerde wijnbouwers, en op Tenerife zelfs een professor in oenologie, zijn vastbesloten te bewijzen dat hier even goe...

Lange tijd was de wijnbouw op deze eilanden uitsluitend op toeristen gericht, en niet op kwaliteit. De laatste jaren is dat sterk veranderd. Gemotiveerde wijnbouwers, en op Tenerife zelfs een professor in oenologie, zijn vastbesloten te bewijzen dat hier even goede wijn gemaakt kan worden als op het Spaanse vasteland. De volumes zijn beperkt, maar de kwaliteit is hoog.Net zoals op het Spaanse vasteland kunnen deze wijnen hun zonnige herkomst niet verbergen. Maar omdat de eilanden omringd zijn door zee, worden de wijngaarden afgekoeld door de zeewind, zodat ze met hun finesse en elegantie toch aan tafel passen, bij de meest diverse vis- en vleesgerechten.Interessant voor de wijnliefhebber zijn de vele autochtone druivenrassen die hier bewaard zijn gebleven. Sommige komen alleen op deze eilanden voor en ontwikkelen aroma's die typisch en uniek zijn.